bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,022.89 1.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,170.46 4.37%
bnb
BNB (BNB) $ 592.58 1.92%
solana
Solana (SOL) $ 134.69 5.44%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515852 0.67%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454412 3.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.142241 5.27%

‘Bitcoin ETF onayı, Ethereum için kapıları araladı’

eralp buyukaslan btchaber

BTCHaber TV’nin canlı yayınına katılan kripto para analisti Eralp Büyükaslan, Bitcoin’in gidişatı ve Ethereum ETF beklentilerine dair konuştu.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin ETF’lerine yeşil ışık yakmasından sonra piyasa düşüşünü normal karşılayan Büyükaslan, bu tür heyecan yaratan gelişmelerde beklentinin alınıp haberlerin satıldığını hatırlattı. Analist, BTC fiyatının gerilemesinde ikinci faktör olarak opsiyon ve vadeli piyasaları işaret etti:

“İkinci temel faktör olarak beklentilerin oluştuğu dönemde long pozisyonlar opsiyon ve vadeli piyasalarda daha ağırlıklıydı. Beklenti gerçekleştikten sonra bu pozisyonların bir şekilde tasfiye edilmesi gerekiyordu. Çoğu platformda vadeli ve opsiyon hacimlerinin spotun çok üstünde olduğunu görüyoruz.”

Bitcoin düzeltmesi hangi seviyede durabilir?

Lider kripto paraya dair temel yorumlarının ardından geçmiş fiyat hareketlerini inceleyen Eralp Büyükaslan, BTC için öngördüğü destek ve direnç seviyelerini paylaştı. Fibonacci uzantısına göre 48 bin 555 ile 50 bin 268 dolar aralığını güçlü direnç olarak tanımlayan Büyükaslan, bu seviyelerin üzerine çıkıldığı takdirde yeni rekorların gündeme gelebileceğini belirtti.

eralp buyukaslan bitcoin btc

Haftalık kapanış mumunun ters çekiç formasyonunda olduğunun altını çizen analist, Bitcoin’de bir kaç hafta daha düzeltmenin devam etmesini bekliyor:

“37 bin ve 36 bin aralığına gerçekleşebilecek bir düzeltme sağlıklıdır. Yükseliş yolculuğunun devamı için ara düşüşler gerekli. 36 binin altındaki kapanışlar gelir ise 32 bin dolar seviyesine kadar düzeltme devam edebilir. “

Sırada Ethereum ETF’leri mi var?

SEC’in spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına yeşil ışık yakmasıyla birlikte yatırımcılar gözlerini Ether (ETH) ve diğer kripto paralara çevirdi. Bitcoin onayının ETH ve diğer varlıklara kapı açtığını belirten Büyükaslan, SEC’in en büyük iki kriptoyu farklı değerlendirdiğinin altını çizerek şu yorumu yaptı:

“BTC ETF’lerinin onaylanması Ether ve diğer varlıklara bir kapı açılması anlamına geliyor. Vadeli fonların listelenmesinde de aynı sürece şahit olduk. SEC ve Gary Gensler, spot fonların listelenmemesi için her türlü hukuki zorluğu çıkardı.”

Komisyon’un Ether ve Bitcoin’i farklı varlıklar olarak değerlendirdiğini belirten analist, daha zorlu bir süreç beklese de günün sonunda spot ETH ETF’lerinin de ABD borsalarında listeleneceğine inanıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala