bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,022.89 1.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,170.46 4.37%
bnb
BNB (BNB) $ 592.58 1.92%
solana
Solana (SOL) $ 134.69 5.44%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515852 0.67%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454412 3.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.142241 5.27%

Arjantin’de ev sahibi ve kiracı Bitcoin ile kira sözleşmesi yaptı

arjantin merkezli uala bitcoin ve ether ticareti baslatti

Arjantin’in en büyük şehirlerinden Rosario’da kripto paraların kullanım alanına bir yenisi daha eklendi. Yerel gazete Pagina12’nin paylaştığı habere göre yapılan yasa değişiklikleri sonucunda bir ev sahibi ile kiracı, yaptıkları sözleşmede para birimi olarak Bitcoin’i (BTC) kullandı.

Kira bedeli olarak 100 doların belirlendiği sözleşmede ödemenin Bitcoin ile yapılacağı ortaya çıktı. Habere göre kiracı, kripto para ile yapacağı ödemeyi yerel kripto para borsası Fiwind aracılığıyla ay başında bir kez yapacak.

Arjantin’de seçimleri kazanan çiçeği burnunda başkan Javier Milei, yaptığı ekonomik reformlar kapsamında bir çok yasayı değiştirdi. Finansal özgürlüklere önem veren çiçeği burnunda hükümet, yeni kira düzenlemesi ile kripto paralar üzerinden ödemeyi mümkün kıldı. Hükümet, bir başka düzenlemede ise beyan edilmemiş kripto gelirleri için bir vergi barışı taslağı hazırladı.

Geçtiğimiz ay basın mensuplarına konuşan ticaret bakanı Diana Mondino, Bitcoin ve diğer kripto paraların kullanım alanını genişletecek yasalar için kolları sıvadıklarını belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala