bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,862.04 3.91%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,020.94 3.00%
bnb
BNB (BNB) $ 567.07 3.30%
solana
Solana (SOL) $ 140.91 7.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521804 2.00%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.462167 3.58%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.134771 6.26%

Arjantin hükümetinden vatandaşlara ‘kripto barışı’ jesti

arjantinde kripto cuzdana el koymak icin dava acildi 2

Geçtiğimiz haftalarda Arjantin’de seçimleri kazanan Javier Milei yönetimindeki özgürlükçü hükümet kripto paralara da el attı. Çiçeği burnunda hükümet, vergi mükelleflerinin kamuya beyan etmediği varlıklar ile ilgili yeni bir tasarı hazırladı.

Arjantin, daha önce beyan edilmeyen malların ortaya çıkarılması adına bir vergi barışı düzenlemesi hazırlarken tartışırken kripto paraların da bu kapsama dahil olduğu ortaya çıktı.

Hükümetin hazırladığı yeni tasarı ile kripto paralar yasal statü kazanırken varlıklarını devlete beyan etmeyen vatandaş ve şirketlerin ödeyeceği vergi oranı da belli oldu. Mükellefler, kripto varlıklarını Mart 2024 sonuna kadar beyan ettikleri takdirde yüzde 5, Nisan – Haziran döneminde yüzde 10, Temmuz – Eylül aylarında ise yüzde 15 vergi ödemekle yükümlü olacak.

Kripto sektörü Milei’den memnun

Uzun yıllardır yüksek enflasyon ve değer kaybeden para birimleriyle mücadele eden Arjantinli vatandaşlar Bitcoin ve diğer kripto paralara büyük ilgi gösteriyor. Milei liderliğindeki özgürlükçü hükümetin olumlu yaklaşımı sektörde beğeni topluyor. Ülkede faaliyet gösteren kripto para borsası Buenbit CEO’su Federico Ouge şu sözleri söyledi:

“Yeni tasarı ülkemizde kripto paraların yasallaşması için büyük bir adım. Bu durum ülke ekonomisine fayda sağlayacaktır.”

Arjantin’in yeni başkanı Javier Milei, seçim vaatlerinde kripto paralara özel yer vermese de daha önce Bitcoin’den övgüyle bahsetmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala