bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,645.25 3.02%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,893.97 4.19%
bnb
BNB (BNB) $ 584.21 2.21%
solana
Solana (SOL) $ 146.12 2.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.50266 3.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.445327 3.06%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.142989 4.77%

Yatırım Bankası, spot Ether ETF’lerinin potansiyel onayıyla ilgili konuştu

Ethereum,(eth),Cryptocurrency;,Silver,Ethereum,Coin,On,The,Background,Of

Yatırım bankası TD Cowen, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun yakın zaman içinde bir spot Ether ETF’ini onaylayacağını düşünmüyor.

Şirketin Washington’da yer alan araştırma grubu, SEC’nin Ether veya başka bir kripto para birimiyle ilişkili bir ETF’i onaylamadan önce Bitcoin ETF’lerinden tecrübe kazanmak istediğini söyledi.

Ek olarak, bu sürenin Bitcoin ETF’lerinde olduğu gibi 26 ay gibi uzun bir süre olmayabileceğini ancak büyük ihtimalle seçim sonrasında gerçekleşeceğini belirtti.

ABD’nin önümüzdeki başkanlık seçimlerinin 2024 Kasım’da yapılması bekleniyor.

Farklı görüşler söz konusu

Yatırımcılar, spot Bitcoin ETF’inin onaylanmasının ardından Ether ETF’lerinin de onay olabileceğini düşünüyor. Bazı analistler de böyle bir beklenti içine girdiğini açıkça belli etse de JPMorgan’dan Nikolaos Panigirtzoglou, SEC’nin mayıs ayına kadar bir Ether ETF’ine onay vermesi için ilk olarak varlığı bir emtia olarak sınıflandırması gerektiğini söylüyor.

Spot Bitcoin ETF onayını almayı başaran şirketlerden BlackRock ve Fidelity, kısa bir süre önce Ether ETF’leri için de başvuruda bulundu.

TD Cowen, spot Bitcoin ETF onayının kripto piyasalarının yapısına ilişkin beklentilerini de değiştirmediğini söyledi. Yatırım bankası, kripto sektörünü düzenlemek için hala yeni yasalar çıkarılmasına ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala