bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,763.35 5.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,102.04 3.56%
bnb
BNB (BNB) $ 559.74 2.76%
solana
Solana (SOL) $ 144.06 10.90%
xrp
XRP (XRP) $ 0.49959 2.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.461995 4.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151919 5.60%

Ünlü Tenis Oyuncusu Serena Williams, Sorare Ekibine Katıldı

unlu tenis oyuncusu serena williams sorare ekibine katildi

Kripto ve Blockchain ile spor sektörü, birbiriyle oldukça iyi etkileşimlere sahip sektörler olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle futbol ve basketbol alanında sıkça gördüğümüz ortaklıklar, tenis dünyasında da artmaya devam ediyor.

En ünlü tenisçilerinden biri olan Serena Williams, 4.3 milyar dolarlık Blockchain tabanlı fantezi futbol oyunu Sorare‘ye Yönetim Kurulu Danışmanı olarak katılıyor.

unlu tenis oyuncusu serena williams sorare ekibine katildi

Serena Williams, Sorare’nin Yönetim Kurulu Danışmanı Oldu

Eylül 2021’de, Parisli merkezli ve Blockchain odaklı futbol şirketi, kripto endüstrisinde şimdiye kadarki en büyük beşinci finansman turunu tamamladı ve 4.3 milyar dolarlık bir değerlemeyle 680 milyon dolar yatırım topladı.

Ethereum Blockchain ağı üzerine kurulu Sorare, kullanıcıların PSG’den Lionel Messi ve Borussia Donrtmund gibi ünlü futbolcularını NFT‘lerinin ticaretine olanak tanıyor.

Fransa merkezli Sorare için Williams’ın Yönetim Kurulu Danışmanı olarak atanması, özellikle kadın sporlarına odaklanarak Kuzey Amerika pazarında önemli bir adım. Sorare’nin şu an, İspanya’nın LaLiga, Almanya’nın Bundesliga, Japonya’nın J Ligi, Kuzey Amerika’nın MLS ve İtalya’nın rekor şampiyonları Juventus dahil olmak üzere 230 erkek futbol kulübü ve ligi ile IP lisans anlaşması bulunuyor. 2022’de şirket, en az iki Amerikan sporu ve iki kadın spor ligi eklemeyi planlıyor. 

Sorare’nin CEO’su Nicolas Julia, Williams’ın seviyesinde bir sporcuyu getirmek için zamanlamanın mükemmel olduğunu açıkladı:

“Spor dünyasının en büyük eğlence grubunu kurma hırsına sahip olduğunuzda ve tarihin en büyük sporcularından biriyle ortak olma fırsatına sahip olduğunuzda, bu bakış açısını istersiniz.” 

Son olarak ünlü tenis oyuncusu, Twitter hesabında Bored Ape Yatch Clup NFT’sini paylaştı ve Twitter profilini NFT ile değiştirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala