bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,727.54 4.37%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,074.22 2.66%
bnb
BNB (BNB) $ 579.74 3.19%
solana
Solana (SOL) $ 141.76 2.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526408 1.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466222 2.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.139767 4.89%

Twitter Inc, Elon Musk’ın X Corp. Şirketiyle Birleştirildi

fahrettin altun twitter ile is birligi icinde calismayi umuyoruz1

Tesla CEO’su Elon Musk’ın sosyal medya devi Twitter’ı satın almasıyla Twitter sık sık yeni gelişmeler ile gündeme geliyor. Son olarak Twitter’ın çatı şirketi olan Twitter Inc. yerini Elon Musk’ın X Corp. şirketine bıraktı. Söz konusu hamle ilk olarak Elon Musk’ın resmi Twitter hesabından “X” paylaşımı ile geldi.

Twitter Inc, Elon Musk’ın X Corp. Şirketiyle Birleşti

Elon Musk’a ait X Corp., Çin’in WeChat’ine benzer bir “her şey uygulaması” olma yolunda ilk adım olarak Twitter Inc.’i bünyesine kattı.

Hukuksal süreçleri başlatılan birleştirme işleminde, yapılan dosyalamada şu ifadelere yer verildi; 

Twitter, Inc., X Corp. ile birleştirildi ve artık mevcut değil.

Twitter’ın X Corp ile birleşmesi, SpaceX ve Tesla gibi şirketlerin de bu şirketin altına alınabileceğine yönelik iddiaları ortaya çıkardı.

Aynı zamanda bu tarz bir birleşme Facebook’ta da olmuştu. Facebook çatı şirketinin adını Meta yapmış ve Facebook ile Instagram’ı alt şirketler olarak devam ettirmeye başlamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala