bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,324.89 2.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,995.72 1.01%
bnb
BNB (BNB) $ 562.13 0.68%
solana
Solana (SOL) $ 138.96 4.25%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519396 0.96%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459485 2.50%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.1331 3.13%

TÜSİAD Cephesinden, Teknoloji Bankası Açıklaması

tusiad teknoloji bankasi

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, ülkemizdeki ekonomik durum hakkında bazı önemli değerlendirmelerde bulundu. TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, açıklamasında kişi başı yıllık 30 bin dolara ulaşmak istiyorsak, yüksek teknolojiye dayalı kalkınma politikalarının oluşturulması gerektiğini ifade etti.

TÜSİAD Başkanından Teknoloji Bankası Çağrısı

Türk iş dünyasının çatı örgütü Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) ile bilişim sektörünün çatı kuruluşu Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) iş birliği ile Türkiye’nin 21. yüzyılda yüksek teknolojiye dayalı dönüşümü için kamu, özel sektör ve akademilere yönelik eylem çağrısı raporunu duyurdu.

tusiad cephesinden teknoloji bankasi aciklamasi

Konu hakkında açıklama yapan Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan, teknolojinin önemini vurguladı. Turan açıklamasında, teknoloji geliştiricilerinin, yatırımcıların finansmanına erişimi noktasında ülkemizde bir teknoloji bankası kurulması gerektiğini savundu. Turan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Dijital dönüşüm noktasında kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının eşgüdümlü hareket edeceği bütüncül bir koordinasyon gerekli. Teknolojik dönüşümün başarılı olması için eğitim sisteminde analitik, sorgulayan yapıyla yetkin insan kaynağının yetiştirilmesi, teknoloji girişimcileri ve yatırımcıların finansmana erişimlerinde kolaylık sağlayacak teknoloji bankasının kurulması gerekli.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala