bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,985.14 1.57%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,321.43 6.36%
bnb
BNB (BNB) $ 599.47 1.02%
solana
Solana (SOL) $ 143.84 5.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524677 1.42%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.476955 4.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150224 3.11%

Türk blokzincir projesi Clave’den Ethereum ekosistemine büyük katkı

clave

Ethereum (ETH) kurucusu Vitalik Buterin’in İstanbul ziyaretinin ardından övgüyle bahsettiği yerli blokzincir projesi Clave, önemli bir gelişme duyurdu.

Resmi X hesabı (eski adıyla twitter) üzerinden bir flood paylaşan Clave ekibi, hazırladıkları EIP-7212 kodlu Ethereum geliştirmesinin toptan iyileştirme teklifi (RIP) haline getirildiğini açıkladı. Geliştiriciler, teklifin ETH ana ağından daha önce rollup’larda faaliyete geçeceğini belirtti.

Clave, EIP-7212 adlı geliştirme ile kimlik doğrulama, FIDO2 ve Secure Enclave gibi Web2 tabanlı sistemlerde kullanılan P256 eğrisi için uygun maliyetin yanında güvenli işlemler gerçekleştirmeyi hedefliyor.

‘Sadece projelerle değil, protokol seviyesinde katkı’

Geçtiğimiz aylarda ülkemizi ziyaret eden Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, bir YouTube kanalına verdiği demeçte aklında kalan kripto projeleri arasında Clave’e yer vermişti. Buterin’in açıklamasının ardından Clave kurucu ortağı Rafi Ersözlü, blokzincir girişiminin ardındaki hedefleri hakkında BTCHaber’e özel konuşmuş, “EIP-7212 ile söz konusu geliştirmeyi hayata geçiren ilk ekibin biz olacağı kanaatindeyim. Böylelikle Türk blokzincir ekosistemi olarak sadece projelerle değil, protokol seviyesinde Ethereum’a büyük bir katkı sunacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala