bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,253.82 0.74%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,557.97 0.83%
bnb
BNB (BNB) $ 615.70 4.87%
solana
Solana (SOL) $ 186.19 0.19%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628244 0.90%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.655002 0.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216427 1.08%

Tron Blockchain Ağında Ciddi Güvenlik Açığı Tespit Edildi

tron blockchain aginda ciddi guvenlik acigi tespit edildi

Justin Sun’ın kurucusu olduğu Tron Blockchain ağı güvenlik açıklarıyla gündeme geliyor. Tron Blockchain ağında tespit edilen 500 milyon dolarlık bir güvenlik açığı görüldü.

Tron Blockchain Ağının Güvenlik Riski Şimdilik Çözüldü

Tron Blockchain ağında 500 milyon doları riske atan kritik bir güvenlik açığı tespit edildi. Söz konusu Tron Blockchain ağındaki güvenlik açığı, güvenlik açığını tespit eden dWallet Labs siber güvenlik araştırma ekibi 0d’ye göre artık düzeltilmiş durumda.

tron blockchain aginda ciddi guvenlik acigi tespit edildi 2

0d tarafından yapılan açıklamaya göre, kritik sıfır gün güvenlik açığı Tron Blockchain ağının multisig hesaplarıyla ilgiliydi ve bu da herhangi bir imzalayanın sınırsız erişim elde etmesine izin vererek içinde tutulan dijital varlıkları potansiyel olarak tehlikeye atabilirdi. Güvenlik açığı 19 Şubat’ta Od tarafından HackerOne’daki hata ödül programı aracılığıyla Tron’a bildirildi ve “kısa bir süre içinde” düzeltildi.

Konu hakkında açıklama yapan Tron Blockchain ağının sözcüsü, ağ ekibinin HackerOne’dan bir hata raporu aldığını ve ekibin daha sonra “sorunu hızla ele alıp, güvenlik açığının istismar edilememesini sağlamak adına gerekli düzeltmelerin ve güncellemelerin” yapıldığını dile getirdi. Sözcü açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Belirlenen sorunun etkili bir şekilde çözüldüğünü ve böylece sistemin güvenliğinin sağlandığını güvenle teyit edebiliriz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala