bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,842.11 1.51%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,097.37 0.30%
bnb
BNB (BNB) $ 542.95 1.79%
solana
Solana (SOL) $ 137.14 0.07%
xrp
XRP (XRP) $ 0.497839 0.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460695 1.69%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156873 1.26%

Tornado Cash Kabusu: Tron Kurucusu da Bloke Edildi

Tornado Cash Kabusu Tron Kurucusu da Bloke Edildi24

ABD Hazine Bakanlığı tarafından yaptırım uygulanarak kara listeye alınan Tornado Cash, sadece kendisine değil, masum hesaplara da sorun oluşturmaya başlamış durumda. Öyle ki Tornado Cash üzerinden gönderilen 0.1 ETH’ler, hesapların Bloke edilmesine neden oluyor. Gönderim sonrası adresi Tornado Cash ile ilişkilendirilen Tron’un kurucusu Justin Sun, Aave tarafından bloklandı.

Tornado Cash Üzerinden Yollanan Varlıkların Hesapların Bloklanmasına Neden Oluyor

Kripto sektöründe çoğunlukla adını dolandırıcılık ve hack olayları ile duyuran Tornado Cash, en basit tanımı ile bir adres karıştıcı olarak tanımlanıyor. Son dönemde çok fazla saldırı olayının yaşanması ve bu varlıkların Tornado Cash üzerinden aklanması sonrası ABD Hazine Bakanlığı harekete geçti ve Tornado Cash ile ilişikli hesapları kara listeye aldı. Bunun üzerinde ard ardına yaptırım açıklamaları gelirken anonim bir kullanıcı bu durumu kötü bir şekilde kullanıyor. Öyle ki kimliği tespit edilemeyen bir adres, Tornado Cash üzerinden bazı adreslere 0.1 ETH gönderiyor ve akıllı sözleşmeler bu hesapları Tornado Cash ile ilişkilendirdiği için askıya alıyor. Bu durumun mağdurlarından biri de Tron’un kurucusu Justin Sun oldu. Twitter üzerinden durumu paylaşan Sun, Aave tarafından bloke edildiğini paylaştı.

Bu saldırıların önüne oldukça hızlı bir şekilde geçileceği düşünülürken projelerde bu durumun önüne geçmesi isteniyor. Tornado Cash ve Aave’den henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala