bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,428.53 0.77%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,955.74 1.85%
bnb
BNB (BNB) $ 571.31 1.94%
solana
Solana (SOL) $ 161.02 0.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516916 0.08%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459458 1.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150098 3.68%

Tether (USDT) Piyasa Hacmi Düşse de Liderliği Koruyor

Tether USDT Piyasa Hacmi Dusse de Liderligi Koruyor

Stablecoin’ler artan düzenleme ve piyasa baskısına rağmen istikrarlı gidişatı sürdürüyor. Yaşanan TerraUSD (USTC) trajedisi sonrası anlık bir sarsılma yaşayan stablecoin’lerin piyasa değeri 2022’de düşse de 135 milyar dolarlık hacmi doldurmayı başarıyorlar. Stablecoin lideri Tether’in (USDT) ise liderliği kaptırmaya niyeti yok gibi. Öyle ki CoinMetrics verilerine göre USDT, tüm stablecoin’ler arasında en yüksek paya sahip olmaya devam ediyor.

Tether USDT Piyasa Hacmi Dusse de Liderligi Koruyor

Tether (USDT) Piyasa Hacmi Düşse de Konumunu Koruyor

Piyasalardaki dalgalanma ve potansiyel düzenlemeler, stablecoin piyasasının geleceğini günden güne şekillendiriyor. Geçtiğimiz hafta Avrupa Komisyonu, stablecoin’lere daha fazla şeffaflık ve hesap verebilirlik sağlamak için 2024’te yürürlüğe girecek olan Kripto Varlık Piyasaları (MiCA) mevzuatı lehinde oy kullanmıştı. Bu mevzuatta önerilen daha önemli değişikliklerden biri de günlük işlem gören euro dışı stablecoin hacminin 200 milyon euro ile sınırlandırılmasıydı. Stablecoin‘lerin ezici çoğunluğunun USD cinsinden olmasıyla birlikte, AB yetkilileri, stablecoin’ler aracılığıyla yurt dışında doların daha çok yaygınlaştığını kabul ediyor. Circle’ın USD Coin’i (USDC) toplam arzı 45 milyar doların üzerindeyken, euro stablecoin muadili (EUROC) Ağustos ayında sadece 76 milyon euro’luk arza sahipti. Doğal olarak bu durum düzenleyicilerin tarafsız kararlar almasını zorlaştırıyor.

Diğer taraftan Tether (USDT) ve diğer rakipleri üzerindeki bir diğer negatif gelişme ise Binance’in aldığı son stablecoin kararı oldu. Binance, geçtiğimiz eylül ayında USDC, USDP ve TUSD’deki tüm kullanıcı varlıklarının, üzerine yatırıldığında otomatik olarak BUSD’ye dönüştürüleceğini duyurdu. Bu karar, Binance tarafından, tek bir stablecoin’leri çiftinde birleştirerek likiditeyi iyileştirme ve aynı zamanda kendi BUSD’sine olan talebi artırma girişimi olarak değerlendirilebilir. Öyle ki BUSD arzı, son zamanlarda 21 milyar doları aşarken, USDC arzı son aylarda aşağı doğru eğildi.

Tüm bu gelişmeler göz önüne alındığın ise Tether’in (USDT) hacim olarak performansı, oldukça güçlü kabul edilebilecek bir seviyede seyrediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala