bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,870.38 0.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,180.91 1.09%
bnb
BNB (BNB) $ 614.19 1.19%
solana
Solana (SOL) $ 147.58 1.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529973 0.23%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477791 0.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153491 0.21%

Tarihi Anlaşma: Credit Suisse’in Yeni Sahibi UBS

Tarihi Anlasma Credit Suissein Yeni Sahibi UBS

İflasın eşiğindeki Credit Suisse‘in yeni sahibi ülkenin en büyük bankası UBS oldu. İki şirket arasındaki anlaşmaya İsviçre hükümeti ve düzenleyici kurumlar aracılık yaptı. UBS’in devralma için her 22,48 Credit Suisse hissesine 1 UBS hissesi vereceği bildirildi. Böylece Credit Suisse‘nin tüm hisseleri için 3 milyar CHF ödenecek.

Tarihi Anlasma Credit Suissein Yeni Sahibi UBS2

Credit Suisse-UBS Anlaşması Tamamlandı

İsviçre Merkez Bankası’nın anlaşmanın gerçekleşmesi için UBS‘e 100 milyar CHF’ye varan likidite desteği sağlayacağı belirtildi. Federal hükümetin UBS’in Credit Suisse‘yi almasını sağlamak için 9 milyar İsviçre frangı garanti sağladığını bildirdi. ABD Hazine Bakanlığı ve Fed de satın almaya ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada “İsviçreli yetkililerin finansal istikrarı desteklemek için aldığı kararı memnuniyetle karşılıyoruz” ifadeleri kullanıldı. Credit Suisse geçen hafta İsviçre Merkez Bankası’ndan 54 milyar dolar borçlanacağını duyurmuştu.

Diğer yandan bankalarda yaşanan krizin ardından merkez bankaları da finansal istikrarı sağlamak için devreye girdi. 6 büyük merkez bankası ABD doları akışını artırmaya yönelik kararı hayata geçirdi. Böylece Fed, Euro Bölgesi, Kanada, İngiltere, Japonya ve İsviçre’deki bankalar dolar ihtiyaçlarının karşılanması için her gün swap ihaleleri düzenleyecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala