SushiSwap’ta 3,3 Milyon Dolarlık İstismar

sushi 2023 planlarini acikladi dexe odaklanacak2

Merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Sushi‘nin takas hizmetlerine ilişkin akıllı bir sözleşme istismar edildi. Olayın ardından borsanın 3,3 milyon dolar kayıp yaşadığı ifade edildi. Son 2 haftada yapılan Sushi onaylarına ilişkin de uyarı yapıldı.

sushiswap sec tarafindan mahkemeye davet edildi

Sushi Onay Sözleşmesi 3,3 Milyon Dolar İçin Kullanıldı

DeFi protokolü Sushi’de 3,3 milyon dolarlık zarara yol açan bir istismar vakası yaşandı. Güvenlik şirketi PeckShield, Asya’da sabah saatlerinde SushiSwap RouterProcessor2 kontratında onaylama ile ilgili bir hata olduğunu ve bunun 3,3 milyon dolar kayba yol açtığını açıkladı. Sushi geliştiricileri de güvenlik şirketini doğrulayan bir açıklama yaptı.

DefiLlama geliştiricisi 0xngmi, ilk paylaşımında istismarın son 4 gün içindeki Sushiswap sözleşmelerini onaylayan kullanıcıları etkilediğini söyledi. Daha sonra ise bazı zincirlerdeki sözleşmelerin 2 haftaya kadar dağıtıldığını belirtti. Son 2 haftaki Sushi onaylarının savunmasız olduğunu ifade etti. SushiSwap baş geliştiricisi Jared Grey ise kullanıcılardan bir güvenlik önlemi olarak SushiSwap‘teki tüm sözleşmeler için izinleri iptal etmelerini istedi. Grey, sorunu hafifletmek için güvenlik ekipleri ile birlikte çalıştıklarını açıkladı.

Diğer taraftan Grey, topluluktan gelen dava ile ilgili soruları yanıtladı. Grey, Sushi ile bağlantılı hiç kimsenin ABD yasalarını ihlal etmediğini belirtti. SEC’den gelen bir mahkeme celbi ile iş birliği yaptıklarını ifade etti. Grey’e göre soruşturma SEC’in Jared, Internet Three Software Company veya Sushi’nin herhangi bir yasayı ihlal ettiği sonucuna vardığı anlamına gelmiyor.

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı. Bu sürenin son 3 aylık kısmı Dünya kadrolarınca yayın hayatına başlayan Ekonomi gazetesinde geçti. Bazı dergi ve haber platformları ile reklam ajanslarında yine editör veya metin yazarı olarak mesai harcadı. 2018 yılında blockchain ve kripto paralar ile tanıştı. 2023 yılı Ocak ayından bu yana Btchaber.com'da editör olarak görev yapıyor. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema programında lisansüstü eğitimine devam ediyor.

Yanıt verin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Türkiye'nin Uzman Kadrolu Kripto Haber Platformu
bitcoinBTC/TRY
600.919,25 TL 3,49%
ethereumETH/TRY
41.041,94 TL 4,96%
tetherUSDT/TRY
23,53 TL 0,06%
bnbBNB/TRY
5.541,00 TL 8,74%
usd-coinUSDC/TRY
23,50 TL 0,07%
xrpXRP/TRY
11,55 TL 5,97%
staked-etherSTETH/TRY
40.997,98 TL 5,06%
cardanoADA/TRY
5,63 TL 24,35%
dogecoinDOGE/TRY
1,41 TL 11,61%
tronTRX/TRY
1,55 TL 15,04%
Bağlantıyı kopyala