bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,848.64 0.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,196.23 0.87%
bnb
BNB (BNB) $ 595.09 3.96%
solana
Solana (SOL) $ 150.61 0.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.534006 1.34%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.508492 0.46%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161221 1.21%

Starbucks’tan Venti Web3 Adımı

Starbuckstan Venti Web3 Adimi

Her ne kadar akla sadece kripto para ve DeFi ile gelse de Web3 çok daha geniş bir kavram. Özellikle son dönemde şirketlerin bir vizyonu hâline gelen Web3, beraberinde birçok avantaj getirdiği gibi verimliliği de artırıyor. Bu noktada birçok şirketten önemli adımlar görüyoruz. Bu adımlardan birisi de Starbucks tarafından atıldı.

Starbuckstan Venti Web3 Adimi

Web3 Starbucks’ın Geleceğinde Önemli Bir Rol Oynayacak

Küresel olarak popüler kahve şirketlerinden biri olan Starbucks, uzun bir Blockchain kullanım geçmişine sahip. Şirket ilk olarak 2018’in mart ayında yeni üretim tekniklerinde Blockchain teknolojisine yer vermişti. Birçok bölgede faaliyet gösteren şirketin, üretim, lojistik ve satış aşamalarında önemli veri trafiklerine ihtiyacı olabiliyor. Diğer taraftan bu tür şirketlerin popülerliğini korumak için vizyonlarını da müşterilerine yansıtmaları gerekiyor.

Bu noktada Blockchain ve beraberinde Web3’ü daha da benimseyen Starbucks’ın CEO’su Howard Schultz kısa bir süre önce Web3’ün popüler ödül programının geleceğinde rol oynayacağını açıkladı.

Schultz, şirketin 2022’nin üçüncü çeyreğine ilişkin yaptığı açıklamada, şu detaylara yer verdi:

“Mevcut endüstri lideri dijital platformumuzu yenilikçi yeni yöntemlerle geliştiren, tümü kahve ve en önemlisi sadakat merkezli olmak üzere çok heyecan verici yeni bir dijital girişim üzerinde çalışıyoruz”

Ancak şirketin daha öncesine attığı NFT adımları pek olumlu karşılanmamıştı. Şirketin teknoloji uzmanlarından takma isimli “Mark”, NFT’lerin çevresel etkilerini öne sürerek Starbucks’ın bu adımını eleştirmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala