bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,513.02 0.35%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,086.58 1.50%
bnb
BNB (BNB) $ 591.94 0.11%
solana
Solana (SOL) $ 155.45 7.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.544983 3.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459252 0.20%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15796 1.35%

Starbucks’ın kripto ortağı Bakkt iflasın eşiğinde

Starbucks'a kripto hizmeti veren ortağı iflasın eşiğinde

Starbucks ve Mastercard gibi şirketlerle ortaklık kuran kripto hizmet sağlayıcısı Bakkt, finansal gidişatının olumsuz yönde sürdüğünü açıkladı.

2018 yılında New York Menkul Kıymetler Borsası’nın (NYSE) alt iştiraki olarak faaliyetlerine başlayan Bakkt, finansal kısıtlamalar nedeniyle elindeki nakit varlıklarla yıl sonunu çıkaramama ihtimalini SEC’e raporladı. Bakkt, bir çok kurumsal müşteriye kripto ticareti ve saklama hizmeti sundu.

İflasın eşiğindeki şirket, ABD’de Starbucks ile yaptığı ortaklık ile gündeme gelmişti. Anlaşmaya göre kripto hizmet sağlayıcısı, Starbukcs müşterilerinin dolaylı olarak Bitcoin üzerinden ödeme yapmasına olanak tanımıştı.

Bakkt yetkilileri, SEC ile paylaştıkları belgede önümüzdeki 12 ay boyunca operasyonlarını sürdürme ihtimalini “önemli ölçüde belirsiz” olarak nitelendirdi. Belgede yer alan şu ifade ise dikkat çekti:

“Ek borç veya özkaynak düzenlemeleri yoluyla yeterli sermaye toplayamazsak, işimizi etkin bir şekilde yürütmek için yeterli likiditeyi sürdürme yeteneğimizle ilgili belirsizlik olacaktır. Bu görünüm, faaliyetlerimize devam etme durumumuza dair şüphelere yol açıyor.”

bakkt hisse

NYSE’de işlem gören Bakkt hisseleri, SEC’e iletilen belgenin ardından açılış öncesinde yüzde 6 değer kaybetti. 2021’in son aylarında 50 doları gören BKKT kodlu paylar günümüzde sadece 1,45 dolardan el değiştiriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala