bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,387.98 0.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,076.15 1.91%
bnb
BNB (BNB) $ 589.92 0.20%
solana
Solana (SOL) $ 153.68 5.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.541312 2.24%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455055 0.59%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156914 1.97%

SEC, TradeStation’ın ceza faturasını kesti

SEC'in kripto şirketlerine kestiği cezalar bitmek bilmiyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kripto faaliyetlerinden ötürü şirketlere yaptırımları devam ediyor. SEC, saatler önce yaptığı basın açıklamasında TradeStation’a 1,5 milyon dolar cezalandırdığını duyurdu.

Resmi metne göre Florida merkezli kripto hizmet sağlayıcısı TradeStation, SEC’den izin almadan yatırımcılara kripto üzerinden mevduat yatırımı sundu. SEC, söz konusu faaliyeti menkul kıymetler yasasına aykırı buldu. TradeStation, soruşturmanın ardından 1,5 milyon dolar ödemeyi kabul ederek suçluluğunu tasdik etti.

Metinde, TradeStaiton’un yaklaşık üç buçuk senedir kripto üzerinden mevduat ve borç hizmetleri sunduğuna vurgu yapıldı. SEC yetkilisi Stacy Bogert, duyuruda şu sözlerine yer verdi:

“Bu dava, yatırımcıların teklife uygulanan etiketten bağımsız olarak federal menkul kıymetler yasaları tarafından sağlanan açıklama gereksinimlerinden yararlanmalarını sağlamanın önemini vurguladı.”

TradeStation, 30 Haziran 2022’de yatırımcılara sunduğu kripto faizi özelliğini devre dışı bırakmıştı. Şirket ayrıca bu yılın başlarında, 22 Şubat 2024’te ABD pazarındaki kripto ile ilgili tüm ürün ve hizmetlerini sonlandırmayı planladığını duyurmuştu.

Soruşturmaların odağındaki kripto hizmet sağlayıcısı, SEC’e ödediği cezanın yanında ek olarak eyalet mahkemesine 1,5 milyon dolar daha ödemeyi kabul etti. Böylelikle TradeStaion’un ödeyeceği ceza 3 milyon dolara ulaştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala