bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,533.29 3.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,160.50 2.29%
bnb
BNB (BNB) $ 606.93 0.01%
solana
Solana (SOL) $ 148.64 5.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529413 2.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477925 5.38%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152481 5.46%

Spotify, Roblox ile Metaverse Dünyasına Adım Attı

Spotify Roblox ile Metaverse Dünyasina Adim Atti

Metaverse sektörü bünyesine dev şirketleri almaya devam ederken, bir adım da müzik ve medya hizmet şirketi Spotify’dan geldi. Son dönemde Blockchain ve web 3 odaklı çalışmalarını hızlandıran şirket, bu sefer de Roblox ile ortaklaşa bir metaverse projesi ile takipçileri ile buluştu.

Spotify Roblox ile Metaverse Dünyasina Adim Atti

Spotify ve Roblox’tan Metaverse Projesi: Spotify Island

İlk olarak giyim ve gıda şirketlerinin hızla giriş yaptığı metaverse sektörü, bir çığ edasıyla büyümeye devam ediyor. Müzik ve medya hizmet sağlayıcısı Spotify ise metaverse girişimi için Roblox’ı tercih etti. Şirket, kullanıcıların oyun oluşturup oynayabileceği ve deneyimlerini arkadaşlarıyla paylaşabileceği sanal bir evren olan Roblox’ta yer alan ilk müzik markası oldu. 

Bu etkileşimli dünya aracılığıyla, hayranların bağlantı kurabilecekleri ve birlikte yeni sesler oluşturabilecekleri, dijital alanlarda takılabilecekleri ve özel sanal ürünlere erişebilecekleri bir yer oluşturulması amaçlandı.

Bir Spotify temsilcisi, konuyla alakalı olarak şu yorumlarda bulundu:

“Bu dinamik evren aracılığıyla, hayranların yeni sesler üzerinde bağlantı kurmaları ve iş birliği yapmaları, dijital mekanlarda sosyalleşmeleri ve özel sanal ürünlere erişmeleri için bir alan yaratıyoruz.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala