bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,130.31 4.82%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,904.43 3.16%
bnb
BNB (BNB) $ 543.68 4.86%
solana
Solana (SOL) $ 129.52 2.30%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512174 2.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.442577 0.82%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.12547 4.08%

‘Spot Bitcoin ETF onayının etkisi Asya’da hissedilecek’

grayscale karari sonrasinda bitcoin yukselise gecti

Kripto para endüstrisinin tanınan oyun şirketi Animoca Brands’in kurucularından Yat Sia, basına verdiği demeçte Bitcoin ETF onayının etkilerine dair konuştu.

SEC’in kararının kripto para tarihinde bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Sia, ABD’de fonların listelenmesi sonucunda dünya çapında benzer hamleler beklediğini belirtti. Animoca Brands kurucusu, özellikle Asya bölgesinde ikamet eden genç yatırımcıların daha açık görüşlere sahip olduğunun altını çizerek başka bölgelerde de spot Bitcoin ETF’lerinin listelenme ihtimali üzerinde durdu.

Siu, ABD’nin aksine Asya ülkelerinde kripto para düzenlemelerinin daha net olduğuna atıf yaparak şu sözleri söyledi:

“Asya bölgesinde düzenleyici netlik var. Temel olarak hükümet ve regülasyonlarla kurumları, kripto para tarafında fırsatları görmek ve katılmak konusunda daha istekliler.”

‘Asyalı yatırımcılar macerayı seviyor’

SEC’in spot Bitcoin ETF onayının ardından basına konuşan bir başka Asyalı isim ise SmashFi kurucu ortağı Brian Hoonjong Baik oldu. Baik, Asyalı yatırımcıların yeniliklere daha açık olduğunu vurgulayarak kurumsal yatırımcıların ilgisinin artacağını belirtti:

“Borsa yatırım fonları, kripto paralar ile regülasyonlar arasında mükkemel bir bağ oluşturuyor. ETF’ler, kripto para yatırımı yapmak isteyen Asyalı kurumsal yatırımcıların endişelerini büyük oranda azaltacaktır.”

ABD’de spot Bitcoin ETF’leri SEC tarafından onaylansa da ülkede sektöre dair net düzenlemeler henüz meclisten geçmedi. Singapur, Güney Kore, Hong Kong ve Japonya gibi gelişmiş Asya ülkelerinde ise kalıcı düzenlemeler yapılan kripto paralara kapı her zaman açık.

Hong Kong merkezli kripto borsası HashKey yöneticisi Livio Weng, Çin sermayesi destekli büyük yatırımcıların spot ETF’ler ile yakından ilgilendiğini iddia etmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala