bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,177.32 7.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,874.32 6.44%
bnb
BNB (BNB) $ 547.91 6.99%
solana
Solana (SOL) $ 121.40 7.72%
xrp
XRP (XRP) $ 0.488162 3.24%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.429223 3.25%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.124415 10.99%

‘Asyalı varlık yöneticilerinin gözü spot kripto ETF’lerinde’

Hong Kong Bitcoin

Hong Kong merkezli kripto para alım-satım platformu HashKey yöneticilerinden Livio Weng, Hong Kong merkezli varlık yöneticilerinin spot Bitcoin ETF’leriyle yakından ilgilendiğini belirtti.

Yerel basına konuşan borsa yöneticisi, Çin’dne sermaye desteği alan ve Asya-Avrupa bölgelerinde aktif olan on farklı fon yöneticisinin Hong Kong’da spot kripto ETF’lerinin nasıl kabul göreceğine dair araştırmalar yaptığını iddia etti. Weng’in açıklamalarına göre en az 7 – 8 farklı varlık yöneticisi, şehir devletinde bir spot kripto ETF’i piyasaya sürmek için Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlem Komisyonu (SFC) ile yakın temas halinde.

“Hong Kong yönetimi kripto sektörüne karşı olumlu bir yaklaşım sergiliyor. Bu nedenle fonlar buraya gelip kripto yatırım ürünlerini sunmak için oldukça istekli.”

Kripto para borsası HashKey, Ağustos ayında kripto ticaret hizmeti için SFC’den lisans aldı. Şirket, kripto saklama hizmetinin yanında ETF’ler ile ilgili işlemler de yapabilme yetkisine sahip oldu.

Hong Kong’da SFC ve Para Otoritesi’nin Aralık ayında spot kripto ETF’lerinin önünü açacağına dair söylentiler ortaya çıkmıştı. SFC, Aralık ayında paylaştığı genelgede spot kripto ETF’lerinin işleyişine dair ana kuralları belirlemişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala