bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,971.41 4.25%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,098.51 2.56%
bnb
BNB (BNB) $ 560.60 3.56%
solana
Solana (SOL) $ 143.74 7.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499321 1.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471967 5.65%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152457 4.11%

Solana’dan ChatGPT Adımı

solanadan chatgpt adimi

Blockchain şirketleri yapay zekâ araçlarını yakından takip etmeye devam ediyor. Blockchain şirketi Solana’dan yeni bir ChatGPT hamlesi geldi.

Solana, ChatGPT Eklentisini Entegre Etti

Solana Blockchain’in arkasındaki şirket olan Solana Foundation, gün içinde yaptığı açıklamada, kullanıcıların Github üzerinden indirebilecekleri bir eklenti ile direkt olarak ChatGPT üzerinden Solana ağıyla etkileşime girmelerini sağlayan açık kaynaklı bir referans uygulaması oluşturduklarını duyurdu.

solanadan chatgpt adimi 2

Solana Foundation açıklamasında, “Solana Labs’ın bu entegrasyonu, yapay zekanın Solana verilerini ve protokollerini anlamayı ve Solana’nın bilgi işlem altyapısı ve DeFi projeleri hakkındaki verileri ortaya çıkarmayı nasıl kolaylaştırabileceğine dair bir referans görevi görüyor.” ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamada ayrıca, eklentinin NFT satın almak, token transferi yapmak, işlemleri incelemek, genel hesap verilerini yorumlamak ve taban fiyatına göre NFT koleksiyonları bulmak gibi çeşitli işlemlerde kullanılabileceği belirtildi. Solana kurucu ortağı ve Solana Labs CEO’su Anatoly Yakovenko konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Tüketici odaklı uygulamalar geliştiren her geliştirici, uygulamalarının bir yapay zekâ modeli aracılığıyla nasıl etkileşime gireceğini düşünmelidir çünkü bu, bilgisayarlara ne yapacaklarını söylemek için yeni bir paradigmadır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala