bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,627.78 1.42%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,020.23 1.65%
bnb
BNB (BNB) $ 579.16 1.83%
solana
Solana (SOL) $ 149.27 2.87%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523102 3.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.44204 2.47%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150888 3.85%

Solana’daki DeFi Protokolü OptiFi, Yanlışlıkla Ana Ağını Kapattı

solanadaki defi protokolu optifi yanlislikla ana agini kapatti

Kripto para piyasası için önemli bir konumda yer alan merkeziyetsiz finans (DeFi) alanında her geçen gün hatta her geçen saat yeni gelişmeler yaşanıyor. Bu kez Solana’daki bir DeFi ticaret protokolü olan OptiFi, yanlışlıkla ana ağını kapatarak 661.000 dolarlık kullanıcı fonunu erişilemez hale getirdi.

OptiFi, Yanlışlıkla 661 Bin Dolarlık Fon Kilitledi

Solana‘daki DeFi ticaret protokolü OptiFi, protokolü yükseltmeye çalışırken yanlışlıkla ana ağını kapattı. Yaşanan olayın ardından protokolün fonları kilitlendi ve 661.000 dolarlık kullanıcı fonu erişilemez hale geldi.

solanadaki defi protokolu optifi yanlislikla ana agini kapatti

Olay raporuna göre, protokolün ana ağını güncellemeye çalışırken hata meydana geldi. Ekip, sürecin muhtemelen Solana’daki ağ tıkanıklığı nedeniyle beklenenden uzun sürdüğünü söyledi. Sonuç olarak, yükseltme işlemi iptal edildi.

Geliştiriciler daha sonra programı kapatarak sorunu engellemeye çalıştı. Geliştiriciler “solana programı kapat” adlı bir komut kullandılar. Ardından, platformda 661.000 dolar tutarındaki fon kilitlendi. Konuyla ilgili raporda şu ifadelere yer verildi:

Burada, bu kapanış programı komut satırının etkisini ve riskini gerçekten anlamadığımız ortaya çıktı. ‘solana program kapatma’ aslında programı kalıcı olarak kapatmak ve program tarafından kullanılan ana hesaptaki SOL tokenleri alıcı cüzdanına geri göndermek için kullanılıyor.

OptiFi, olaydan ders çıkardığını ve aynı olayın tekrar yaşanmaması için çalışacağını belirtti. Solana DeFi protokolü, gelecekteki sözleşme dağıtımlarında bir “eş gözetim yaklaşımı” kullanacağını da ayrıca aktardı. 

Buna göre, gelecekteki hataları önlemek ve gözden geçirmek için bu süreçte en az üç katılımcı kullanılacak. OptiFi ayrıca, etkilenen tüm kullanıcıları tazmin etmeyi planladığını söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala