bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,789.97 2.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,575.16 1.43%
bnb
BNB (BNB) $ 584.51 2.56%
solana
Solana (SOL) $ 185.74 1.30%
xrp
XRP (XRP) $ 0.619588 0.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.649098 1.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217631 19.65%

Solana, Kesintilere Neden Olan Özelliği Kapattı

solana kesintilere neden olan ozelligi kapatti

Geçtiğimiz günlerde Solana Blockchain ağında yaşanan son kesinti pek çok geliştiricinin canını sıkmıştı. Son dönemlerde kesintilerle boğuşan Solana ağında, son yaşanan olaya sebep olan özellik kapatılıyor.

Solana Nonce İşlem Özelliği Kapatıldı

Geçtiğimiz günlerde Solana Blockchain ağında yaşanan ve yaklaşık 4.5 saat süren kesinti sonrasında, Solana ekibi olayın raporunu yayımladı. Solana ekibine göre, doğrulayıcı operatörler sorunu çözmek için çalıştı ve ağı yeniden başlatmaya karar verdi. Eylemler, aynı gün gerçekleşen blok üretiminin yeniden başlamasıyla kalıcı nonce işlemlerinin geçici olarak devre dışı kalmasına neden oldu.

solana kesintilere neden olan ozelligi kapatti 2

Yaşanan bu olayla birlikte Solana ekibi, kesintinin, dayanıklı nonce işlemler özelliği tarafından tetiklenen bir çalışma zamanı hatasından dolayı yaşandığını belirledi. Belirli koşullar altında bu hata, başarılı bir kalıcı nonce işleminin iki kez işlenmesine izin verdi. Solana ekibi, ileriye dönük olarak nonce işlem özelliğini devre dışı bırakmaya karar verdi. Konu hakkında açıklama yapan ekip şu ifadeleri kullandı:

Dayanıklı nonce işlem özelliği, aynı durumun tekrara yaşanması durumunda ağın durmasını önlemek adına v1.9.28/v1.10.23 sürümlerinde devre dışı bırakıldı. Azaltma uygulanana ve özellik gelecek bir sürümde yeniden aktif hale getirilene kadar dayanıklı nonce işlemleri, işleme koyulmayacaktır.

Son olarak Solana (SOL) kesinti nedeniyle 1 Haziran’da yüzde 15’lik bir düşüş yaşadı. Kesintiden önce 45 dolardan işlem gören Solana, kesinti ile birlikte 38 dolara düştü. 3 Haziran tarihinde 35.71 dolarla yerel bir dip seviyesine ulaşan Solana, haberin yazımı esnasında 42.42 dolardan işlem görüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala