bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,332.24 4.04%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,155.10 3.58%
bnb
BNB (BNB) $ 606.60 0.18%
solana
Solana (SOL) $ 147.30 7.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527207 4.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475237 6.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150896 7.39%

Solana Ekibi Saldırının İzini Slope’a Kadar Genişletti

solana ekibi saldirinin izini slopea kadar genisletti

Solana Blockchain geliştiricileri, kısa bir süre önce gerçekleştirilen saldırıdan etkilenen adreslerin “bir noktada Slope mobil cüzdan uygulamalarında oluşturulduğunu, içe aktarıldığını ya da kullanıldığını açıkladı. Slope bu açıklama ardından, olayda cüzdanlarının bir grubunun güvenliğinin ihlal edildiğini doğruladı.

Solana Ekibi Saldırı Araştırmasını Genişletiyor

Solana Blockchain ekosisteminin hacklenmesiyle ilgili yürütülen bir soruşturmada, Solana Blockchain durum güncellemelerine adanmış bir Twitter hesabı tarafından yapılan paylaşımda saldırı hakkında önemli bilgiler aktarıldı. Hesap tarafından yapılan paylaşımda, etkilenen adreslerin “bir noktada Slope mobil cüzdan uygulamalarında oluşturulduğunu, içe aktarıldığını ya da kullanıldığını” ortaya çıkardı. Twitter’daki @SolanaStatus hesabına göre, geliştiriciler, ekosistem ekipler ve güvenlik denetçileri soruşturmayı derinlemesine yürütmeye devam ediyor.

solana ekibi saldirinin izini slopea kadar genisletti 2

Bugün erken saatlerde grup, ihlalin Solana çekirdek kodundaki bir hatadan kaynaklandığına inanmadığını açıklamış ve odaklarını “ağ kullanıcıları arasında popüler olan birkaç yazılım cüzdanı” tarafından kullanılan yazılıma çevirmişlerdi. Yapılan bu paylaşıma göre Solana geliştiricileri söz konusu bu yazılımın Slope olduğunu düşünüyor. Grup tarafından yapılan bir paylaşımda, “Bunun tam olarak nasıl gerçekleştirdiğinin ayrıntıları araştırılmaya devam ediliyor ancak özel anahtar bilgileri yanlışlıkla bir uygulama izleme hizmetine iletilmiş gibi görünüyor.” ifadesi kullanıldı. Solana tarafından yapılan bu açıklama sonrasında Slope Finance, geliştirici hesabından yaptığı açıklamada, cüzdanlarının bir gurubunun ihlalde tehlikeye atıldığını doğruladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala