bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,742.81 5.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,103.03 2.98%
bnb
BNB (BNB) $ 586.28 3.75%
solana
Solana (SOL) $ 143.83 2.95%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529351 1.70%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467115 1.42%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149194 11.53%

Silicon Valley Bank’ın İflasında Goldman Sachs’ın Rolü Araştırılıyor

silicon valley bankin iflasinda goldman sachsin rolu arastiriliyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde geçtiğimiz ay başlayan bankacılık krizleri büyümeye devam ediyor. Yaşanan bu süreçte iflas eden bankalardan birisi olan Silicon Valley Bank her ne kadar yeni bir satın alımla faaliyetlerine devam etse de Amerika Birleşik Devletleri bankanın iflasında finans devi Goldman Sachs’ın rolünü araştırmaya başladı.

Goldman Sachs, Silicon Valley Bank Sebebiyle Soruşturuluyor

Goldman Sachs Group Inc. tarafından yapılan açıklamaya göre şirket, Silicon Valley Bank’ın iflas süreciyle ilgili soruşturuluyor. Wall Street bankası, iki şirketin Mart ayındaki anlaşmaları da dahil olmak üzere Silicon Valley Bank’a yönelik “soruşturma ve soruşturmayla ilgili olarak çeşitli hükümet kurumlarıyla iş birliği yapıyor ve bu kurumlara bilgi sağlıyor.”

silicon valley bankin iflasinda goldman sachsin rolu arastiriliyor 2

Silicon Valley Bank‘ın iflas sürecinden önce Goldman Sachs, önemli olaylara karışan şirketler arasında yer aldı. Wall Street bankası, Goldman Sachs’ın sigortacısı olduğu başarısız bir Silicon Valley Bank hisse satışından önce gelen bir işlem olan Silicon Valley Bank’ın 1.8 milyar dolar zarar kaydettiği bir tahvil portföyü satın alımını gerçekleştirdi.

Düzenleyici bir dosyalamada, Goldman Sachs’ın 2021 ve 2022’deki birkaç Silicon Valley Bank hisse arzıyla ilgili bir menkul kıymetler sınıfı davasında sanık olarak isimlendirilen sigortacılar arasında yer aldı.  

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala