bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,828.91 0.08%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,241.19 0.86%
bnb
BNB (BNB) $ 612.08 2.03%
solana
Solana (SOL) $ 159.63 2.98%
xrp
XRP (XRP) $ 0.553356 1.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.507186 2.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162367 0.66%

SEC WisdomTree’nin Spot Bitcoin ETF’sini Reddetti

sec wisdomtreenin spot bitcoin etfsini reddetti

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), yapılan bir dizi spot Bitcoin ETF redlerine bir yenisini daha ekledi. SEC tarafından yapılan açıklamada, WisdomTree’nin spot Bitcoin EFT başvurusunun reddedildiği açıkladı.

SEC Bir Bitcoin ETF’sini Daha Reddetti

WisdomTree Bitcoin Trust, yatırımcı koruması gerekçesiyle Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından onaylanmadı. SEC uzun bir süredir spot Bitcoin borsa yatırım fonunu (ETF) onaylama niyetinin olmadığını belirtiyordu.

Son birkaç ay içinde SEC’in Bitcoin ETF teklifleri reddetmesinin arttığını görüyoruz. Teklifi reddedilenler arasında en çok dikkat çeken ise Grayscale Investments’ın devasa Grayscale Bitcoin Trust’ı (GBTC) spot bitcoin ETF’ye dönüştürmek için yaptığı teklif oldu.

sec wisdomtreenin spot bitcoin etfsini reddetti 2

WisdomTree’nin daha önce 2021 yılında yaptığı bir spot Bitcoin ETF başvurusu da Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından reddedilmişti. Şirketin reddedilen Bitcoin ETF teklifi sayısı, son kararla birlikte ikiye çıkmış oldu. SEC’in bu red kararından sonra WisdomTree’nin konuyu mahkemeye taşıyıp taşımayacağı şimdilik bilinmiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala