bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,545.83 0.39%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,252.13 2.49%
bnb
BNB (BNB) $ 607.16 0.40%
solana
Solana (SOL) $ 157.31 1.74%
xrp
XRP (XRP) $ 0.547643 0.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.499699 3.57%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162027 2.17%

SEC, Tron Blockchain Kurucusu Justin Sun’a Dava Açtı

sec tron blockchain kurucusu justin suna dava acti

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), son dönemde kripto konusunda sert kararlar almaya devam ediyor. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), son olarak zor durumdaki Credit Suisse’yi satın almak isteyen ve Tron Blockchain ağının kurucusu olan Justin Sun’a dava açtı.

Justin Sun’a SEC Dava Açtı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto girişimcisi Justin Sun’ı ve aralarında dijital varlık şirketi Tron Foundation Limited’in de bulunduğu üç şirketini “kripto varlık menkul kıymetinin” kayıt dışı arzı ve satışı için suçlarken, sekiz ünlüyü de menkul kıymetler yasalarını ihlal etmekle suçladı.

sec tron blockchain kurucusu justin suna dava acti 2

Justin Sun ve şirketlerinin- Tron Foundation Limited, BitTorrent Foundation Ltd. ve Rainberry Inc.- Tronix ve BitTorrent’i “çok sayıda kayıt dışı ödül programı” sebebiyle yatırım olarak teklif edilip sattıkları iddia edildi. Bu noktada kripto para birimleri ayrıca TRX ve BTT tarafından da kullanılıyor. Bununla birlikte TRX, piyasa hacmi bakımından en büyük on dördüncü kripto para birimi olarak karşımıza çıkıyor.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), sekiz ünlüyü, kendilerine ödeme yapıldığını açıklamadan, TRX ve BTT’yi “yasa dışı bir şekilde tanıtım” yapmakla da suçladı. Bu ünlüler arasında Lindsay Lohan, Jake Paul, DeAndre Cortez Way ya da Soulja Boy, Austin Mahone ve diğer dört kişi yer aldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala