bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,985.07 5.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,989.64 5.51%
bnb
BNB (BNB) $ 568.37 4.65%
solana
Solana (SOL) $ 124.81 7.68%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502291 2.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.440478 2.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.131618 7.28%

SEC, Merkeziyetsiz Borsaları İncelemeyi Artıracak

sec merkeziyetsiz borsalari incelemeyi artiracak

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), son dönemde kripto şirketlerine olan baskılarını artırıyor. Gelen raporlara göre SEC, merkeziyetsiz finans borsaları incelemelerini artırmaya hazırlanıyor.

SEC Cephesi Merkeziyetsiz Borsalara Odaklanacak

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), son dönemde kripto dostu olmayan yaklaşımlarıyla kripto topluluğunun tepkisini çekiyor. Kripto şirketlerine yeni davalar açmaya devam eden SEC, merkeziyetsiz borsalara odaklanmayı planlıyor.

Komisyonun gün içinde ABD’de ticaret borsalarını yöneten kuralları merkezi olmayan finans için de geçerli olduğunu açıklaması bekleniyor. Düzenlemeye uygun hareketin, kurallarda bir değişiklik olmayıp, mevcut borsa kurallarının merkeziyetsiz finans için geçerli olup olmadığını açıklığa kavuşturmayı planlıyor. Borsa tanımına yönelik önerilen açıklama ve değişiklikler, önce gelen komisyon oylamasına tabi olacak.

sec merkeziyetsiz borsalari incelemeyi artiracak 2

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, gün içerisinde yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Hata yapmayın. Pek çok kripto ticaret platformu, zaten bir borsanın mevcut tanımına giriyor ve bu sebeple menkul kıymetler yasalarına uygun gibi mevcut görevleri bulunuyor. Yine de bu platformlar, yasalarımıza uymak gibi bir seçenekleri varmış gibi davranıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala