bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,253.75 0.27%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,176.77 1.19%
bnb
BNB (BNB) $ 605.09 0.61%
solana
Solana (SOL) $ 154.94 2.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.548417 1.75%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.509513 0.57%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.157545 2.60%

SEC, Kripto Para Borsalarını Mercek Altına Aldı

sec kripto para borsalarini mercek altina aldi

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para birimleri üzerindeki denetimlerini sıklaştırıyor. SEC, kripto para borsalarında içeriden bilgi edinilip yapılan işlemler için kapsamlı bir soruşturma başlattı.

SEC, Kripto Para Borsalarındaki Bilgi Alışverişlerini İncelemeye Başladı

Soruşturma hakkında bilgi sahibi olan kişi tarafından yapılan açıklamaya göre SEC, platformun kullanıcıları ağı aracılığıyla kolaylaştırılan içeriden öğrenenlerin ticaretinden nasıl koruduğu hakkında bilgi istedi ve büyük bir kripto para borsasına mektup gönderimi yaptı. Konu hakkında açıklama yapan kişi, bu soruşturmanın sadece bir kripto para borsası ile sınırlı kalmayacağını diğer kripto para borsalarının da inceleme altında olduğuna inanıyor.

sec kripto para borsalarini mercek altina aldi 2

SEC tarafından gönderilen mektup, geçtiğimiz ay Terra Blockchain’in stablecoini olan Terra USD (UST) ve Terra (LUNA) çöküşü sonrasında 40 milyar dolarlık yatırımcı yatırımının silinmesi sonrasında gönderildi. SEC’in kripto para borsalarına konu hakkında başka bir mektup gönderimi yapıp yapmadığı şimdilik bilinmiyor ancak konu hakkında bilgi sahibi olan kişi, sektörün içinden kişilerle yapılan görüşmelere dayanarak soruşturmanın çok geniş kapsamlı olarak yürütüldüğünü söyledi. SEC konu hakkında yorum yapmaktan kaçınırken, en büyük iki kripto para borsası olan Binance ve Coinbase tarafından da konu hakkında açıklama yapılmadı. Son olarak ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Gary Gensler, kripto para piyasasında yaşanan son olaylar nedeniyle yatırımcılara uyarıda bulunmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala