bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,879.92 3.34%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,096.34 5.48%
bnb
BNB (BNB) $ 580.70 2.47%
solana
Solana (SOL) $ 168.03 6.58%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525375 1.52%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482618 6.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154813 2.96%

SEC, FTX yetkilisine karşı yasal işlem başlattı!

secin gozu ftx yatirimcilarinin uzerinde1

SEC, batık kripto borsası FTX ile anlaşan muhasebe firması Prager Metis’in denetçi bağımsızlığıyla ilgili yüzlerce ihlal yaptığını belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), iflas ilanından önce kripto para borsası FTX‘e hizmet sağlayan bir muhasebe firmasına karşı yasal işlem başlattı.

29 Eylül tarihli açıklamaya göre SEC, muhasebe firması Prager Metis’in hizmetlerine devam ederken, bağımsızlığı korumaksızın müşterilerine deneti sağladığını iddia etti. Bu uygulama, denetçi bağımsızlığı çerçevesi kapsamında yasaktır.

6c5e28ea f04d 4601 b99b fcc7bd798c0d

SEC, konuya sert çıkıştı!

Normal süreçlerde çıkar çatışmalarını önlemek için muhasebe ve denetim görevleri ayrı tutulmalıdır. Ancak SEC, bu iç içe geçmiş faaliyetlerin yaklaşık üç yıl içinde gerçekleştiğini iddia ederek şöyle dedi:

“Şikâyetimizde iddia edildiği gibi, yaklaşık üç yıllık bir süre boyunca Prager’ın denetimleri, incelemeleri ve sınavları bu temel ilkelerin gerisinde kaldı. Şikayetimiz, denetçi bağımsızlığının yatırımcıların korunması açısından hayati önem taşıdığının önemli bir hatırlatıcısıdır.”

Açıklamada açıkça FTX’ten veya başka herhangi bir müşteriden bahsedilmese de, üç yıllık süre boyunca “yüzlerce” 
denetçi bağımsızlığının ihlal edildiği iddiası vurgulanıyor.

Bunlara ek olarak daha önceki bir mahkeme dosyasında, FTX Grubunun 2021 yılı içerisinde FTX US ve FTX’i denetlemek üzere Metis’le anlaştığı vurgulandı. Ardından FTX, Kasım 2022’de iflas ilan etti. Başvuruda, eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’in önceki FTX denetim sonuçlarını kamuya açıkladığı için Metis’in, FTX’in çalışmalarını halkın güvenini artırmak için kullanacağını kabul etmesi gerektiği iddia edildi.



Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala