bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,967.41 4.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,108.38 2.84%
bnb
BNB (BNB) $ 560.44 2.90%
solana
Solana (SOL) $ 145.28 7.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501547 1.70%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467868 4.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153114 3.69%

SEC, Binance’in Voyager Teklifi İçin Harekete Geçti

sec binancein voyager teklifi icin harekete gecti

ABD’de kripto şirketlerine yönelik baskılar SEC öncülüğünde sürüyor. SEC, son olarak Binance US’in Voyager teklifi için harekete geçti. Düzenleyici kuruluş, BUSD‘ye yönelik de bazı adımlar atmıştı.

SEC, Binance’in Voyager Teklifine İtiraz Etti

ABD’de Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Binance’in ABD biriminin Voyager Digital teklifi için harekete geçti. Binance, Voyager Digital’in 1 milyar dolarlık varlıklarını almak için teklif vermişti. SEC ise Binance US‘in teklifine yönelik nihai onayı engellemek amacıyla itiraz etti. SEC’in ABD iflas mahkemesine sunduğu belgelerde, Binance US’in devir yöntemiyle varlık yeniden yapılandırma planının menkul kıymet yasalarını ihlal edebileceği belirtildi. Kuruluş, varlıkların güvenliğiyle ilgili özel endişelere dikkat çekti.

sec binancein voyager teklifi icin harekete gecti1

SEC’e göre Voyager varlıklarına ilişkin teklifte Binance US ve bağlı üçüncü tarafların müşteri cüzdan anahtarlarına erişimi olup olmayacağı konusunda net bir bilgi verilmiyor. Binance’in cüzdanlara erişimi olan herhangi biri üzerinde kontrol sahibi olup olmayacağı da belirtilmiyor. Ayrıca kuruluş, müşteri varlıklarının Binance US platformuna aktarılmasını engellemek için yeterli önlem alınmadığını iddia ediyor. ABD’li piyasa düzenleyicisi, anlaşma tamamlandıktan sonra müşteri varlıklarına kimlerin erişebileceği ve gerekli kontroller hakkında bilgi paylaşılması için Binance’e çağrı yaptı.

Diğer yandan SEC’in asıl endişe kaynağının Binance’in Voyager’e ait kripto paraların hesap sahiplerine dağıtmak üzere satma hakkını elinde bulundurması olduğu ifade ediliyor. SEC’in mahkemeye sunduğu belgelere göre, hesap sahiplerine dağıtılacak fonların dengelenmesi için kripto paralarda işlem yapılması gerekiyor. SEC, yapılacak işlemler ile menkul kıymet yasalarının ihlal edilebileceğine inanıyor. Binance US’in Voyager teklifine daha önce New York Mali Hizmetler Departmanı da karşı çıkmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala