bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,625.05 2.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,128.71 2.17%
bnb
BNB (BNB) $ 607.41 1.24%
solana
Solana (SOL) $ 145.79 5.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521284 1.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.4699 1.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150113 3.40%

SEC Başkanı Gensler, Kripto Pazarlarında Merkezileşme Görüyor

sec baskani gensler kripto pazarlarinda merkezilesme goruyor

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Gary Gensler, kripto para düzenlemeleri konusunda yeni açıklamalarda bulundu. SEC Başkanı Gensler, kripto pazarlarında merkezileşme olduğunu belirtti.

Gensler Kripto’da Merkezileşme Olduğunu Düşünüyor

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, dijital para birimlerinin merkezi otoriteleri atlatmadaki kökenlerine rağmen, merkeziyetsizleşmenin bir kripto pazarlarında gerçeği olmadığını düşündü. Gensler ayrıca kripto para borsalarının merkeziyetsizleştirmenin aksine, merkezileşme yanlısı olduğunu söyledi.

sec baskani gensler kripto pazarlarinda merkezilesme goruyor 2

SEC Başkanı Gary Gensler, katıldığı Menkul Kıymetler Endüstrisi ve Finansal Piyasalar Birliği’nin New York’taki yıllık toplantısında açıklamasında, “Merkezi aracıların ölçek, ağ etkileri ve değerli verilere erişiminden yararlanma eğilimi var. Teknolojik yenilikler görevindeki iş modellerini tekrar tekrar bozda da merkezileşme hala yeniden ortaya çıkma eğilimindedir.” dedi.

 Gensler açıklamasında ayrıca, “Merkeziyetsizçilik fikri üzerine kurulan kripto pazarında pek çok merkezileşmeyi bile gördük. Bu alan aslında pazarın ortasında aracılar arasında önemli bir konsantrasyona sahip.” dedi. SEC başkanı ayrıca, “Bu nedenle, yoğunlaşmanın ve potansiyel ekonomik rantların biriktiği veya gelecekte de yapabileceği alanlara karşı uyanık kalmalıyız.” dedi.  

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala