bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,985.14 1.57%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,321.43 6.36%
bnb
BNB (BNB) $ 599.47 1.02%
solana
Solana (SOL) $ 143.84 5.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524677 1.42%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.476955 4.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150224 3.11%

SBF’ye cezaevi yolu göründü

SBFye cezaevi yolu gorundu

İflas eden FTX‘in kurucusu Sam Bankman-Fried’a (SBF) yeniden cezaevi yolu göründü. ABD Adalet Bakanlığı, ev hapsinde bulunan SBF‘nin tanıkları etkileme girişimleri nedeniyle tekrar cezaevine gönderilmesi için harekete geçti. Geçen hafta kefalet iptali için niyetini belli eden bakanlık yetkilileri, mahkemeye resmi başvuruyu yaptı.

abd adalet bakanligindan bahamalara sbf sorusu

ABD Adalet Bakanlığı, SBF için harekete geçti

ABD Adalet Bakanlığı, SBF‘nin tanık ifadelerini defalarca etkilemeye çalıştığını ve kefalet koşullarının halkı korumak için yetersiz olduğunu iddia etti. SBF’nin ekim ayındaki duruşmadan önceden cezaevine gönderilmesi gerektiğini savundu.

SBF, eski Alameda Research CEO’su Caroline Ellison’ın günlüklerini New York Times ile paylaşmıştı. Savcılar, SBF’nin bu hareket ile Ellison’ın ifade vermesini engellemek veya değiştirmesini sağlamak istediğini kaydetti. Bu çerçevede SBF‘nin yeniden tutuklanmasının talep edildiği bildirildi.

Bakanlık, SBF‘nin kendini savunma hakkı olduğunu ancak kişisel bilgileri paylaşmasının adil yorum yapmanın ötesine geçtiğini savundu. Hakim Lewis Kaplan da geçen hafta SBF’nin gözaltına alınması ile ilgili resmi belgelerin hazırlanması talimatı vermişti. Bankman-Fried’in duruşması 2 Ekim 2023 tarihinde başlayacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala