bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,103.71 0.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,027.11 0.54%
bnb
BNB (BNB) $ 575.05 1.39%
solana
Solana (SOL) $ 168.03 3.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519873 0.42%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.480815 5.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152534 1.81%

Saylor’dan ETF açıklaması: MicroStrategy cazip olmaya devam edecek

michael saylor ve sirketine vergi kacakciligi davasi 2

MicroStrategy‘nin kurucu ortağı Michael Saylor, spot Bitcoin ETF’lerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Saylor, spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanması halinde bile MicroStrategy‘nin cazip olmaya devam edeceğini ifade etti. Şirket, daha fazla Bitcoin satın almak için yeni hamlelerde bulunmuştu.

Microstrategy Halvingden Pozitif Etkilenecek

Saylor: MicroStrategy, Bitcoin rotasında kalacak

MicroStrategy‘nin kurucu ortağı Michael Saylor, şirketin gelecekteki borsa yatırım fonu onaylarından bağımsız olarak yatırımcıların Bitcoin‘e talebini karşılamak için cazip bir yol olmaya devam edeceğine inanıyor. Saylor, şirketin planlanan 750 milyon dolarlık hisse satışının potansiyel gelirleri de dahil olmak üzere, bilançosuna daha fazla Bitcoin ekleme niyetini de doğruladı.

Bloomberg’e konuşan Saylor, spot Bitcoin ETF’lerinin şirketi nasıl etkileyeceğini değerlendirdi. Saylor, şirketinin spot Bitcoin ETF’lerinin sunmadığı şeyleri sunabileceklerini ifade etti.

Şirket, daha fazla BTC satın almak için 750 milyon dolara kadar hisse satışı planladığını duyurmuştu. Hisse satışı için SEC’e başvuran şirket, temmuz ayında 467 BTC‘i kasasına koyduğunu açıklamıştı. MicroStrategy, kasasında en fazla BTC bulunduran şirket konumunda bulunuyor. Şirket, 31 Temmuz itibarıyla 152 bin 800 BTC’ye sahip. Bu rakam yaklaşık 4,5 milyar dolara karşılık geliyor.

MicroStrategy, Bitcoin stratejisini devam ettireceklerinin sinyalini vermişti. Şirket, Ağustos 2022’de Bitcoin satın almaya başladı. BTC, o günden bu yana yüzde 145 yükseliş gösterdi. Saylor, spot Bitcoin ETF’leri ile büyük hedge fonlarının milyarlarca dolarla sektöre girmelerini sağlayacağını kaydetti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala