bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,652.93 0.65%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,577.52 0.18%
bnb
BNB (BNB) $ 586.99 1.39%
solana
Solana (SOL) $ 185.23 1.57%
xrp
XRP (XRP) $ 0.620992 0.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651252 0.67%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216642 16.64%

Samsung’un dART Platformu’ndan Dijital Sanat Sergisi

samsungun dart platformundan dijital sanat sergisiass

Son dönemde birçok farklı alan dijitalleşme yolunda adımlar atıyor. Samsung Türkiye’de dijital sanata ve NFT teknolojilerine ilgi duyan herkese açık dART Platformu ile dijital sanatı yaymak için çalışmalarını sürdürüyor. Şirket bu kapsamda, Forum İstanbul AVM’deki Samsung Mağazasında ziyarete açılan ilk dijital sanat sergisi için bir lansman düzenledi.

Türkiye’nin 11 farklı ilinde, 26 ayrı lokasyonda seçili Samsung mağazalarında eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek dijital sergi, 12 Ocak – 12 Şubat tarihleri arasında açık olacak.

11 İldeki Dijital Sanat Sergisi dART Platformu ile Hayata Geçiriliyor

İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Adana, Kayseri, Trabzon, Gaziantep, Muğla, Hatay ve Antalya’da eş zamanlı olarak hayata geçirilen sergide, Türkiye’nin dijital sanat alanında önde gelen isimlerinden eserler yer alıyor. Barış Kabalak, Berk Kaan Kaya, Berk Kır, Fuat Değirmenci, Hakan Yılmaz, Hilal Özdemir, Uğur Acil ve Yonca Karakaş sanatseverler ile bir araya geliyor.

samsungun dart platformundan dijital sanat sergisiaasds

Samsung Electronics Türkiye Kurumsal Pazarlama Direktörü Sibel Hür, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Samsung olarak, dijital sanatın Türkiye’deki gelişimine katkı sunmak amacıyla hayata geçirdiğimiz dART Dijital Sanat Platformu’ndaki çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Türkiye’deki genç sanatçıları ve dijital sanatı desteklemek amacıyla çıktığımız bu yolda, platformumuz çatısı altındaki sergilerle, dijital sanatı Türkiye’nin farklı illerine ulaştırmayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda, dART Uzman Kurulu Üyelerimiz Devrim Danyal ve Hakan Yılmaz’ın yanı sıra Dijital Sanatlar Küratörümüz Esra Özkan’ın katılımları ile Türkiye’nin farklı illerinde gerçekleştirilen dijital sanat sergisini 12 Ocak itibarıyla ziyarete açtık. 

dART Dijital Sanat Platformu Uzman Kurulu Üyesi Devrim Danyal da dijital sanat sergisi ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

Hayatımızın ekranlara dönüşmüş olduğu teknolojinin bu aşamasında boyutları daha da genişletiyoruz. Samsung tarafından hayata geçirilen dART Dijital Sanat Platformu’nun Türkiye çapında böylesi geniş kapsamlı bir dijital sanat sergisini sunması büyük önem taşıyor. Ben de dijital sanatın Türkiye’nin farklı illerine yayılmasına katkı sunan bu değerli platformun uzman kurulu üyelerinden biri olmaktan mutluluk duyuyorum.

Dijital sanatın yeni bir dönemi başlattığını vurgulayan dART Dijital Sanat Platformu Uzman Kurulu Üyesi Hakan Yılmaz ise, “Dijital sanat deneysel bir sanat alanı olmaktan çıktı. Gördüğünüz gibi artık evlerimize, iş yerlerine ve her yere taşınıyor” dedi.

Dijital Sanatlar Küratörü Esra Özkan da platformun giderek büyümesinden son derece mutlu olduklarını dile getirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Lise yıllarında amatör olarak tiyatro ve resim ile ilgilenen Sena, haberciliğe olan ilgisini bu döneminde keşfetti ardından gazetecilik bölümünü seçmeye karar verdi. Şu anda Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu olan Nur Sena, aynı zamanda Ege Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu. Eğitimine halen Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü ile devam ediyor. Gazeteciliğin temel ilkelerini benimsemiş ve haberciliğin etik değerleri çerçevesinde haber yazmaya dikkat etmektedir. Üniversite döneminde gazetecilik mesleğini sahada öğrenmenin gücüne inanan Sena, TRT Haber ve Ege Ajans’ta muhabir olarak çalıştı. Üniversite eğitimi süresinde çeşitli medya sektörlerinde uzun dönemli stajyer olarak yer aldı. Stajyer olarak çalıştığı yerlerden bazıları Turkish British Magazine ve Ege Haber. Bu kurumlarda web editörü olarak çalışmalarına devam etti. Nur Sena son zamanlarda hızla gelişen teknolojik gelişmeler ile birlikte adını günlük hayatta çokça duyduğumuz kripto varlıklar ile yakından ilgileniyor. Dijitalleşen dünya ile birlite kripto varlık sektöründe yaşanan gelişmeleri ve aynı zamanda kripto varlık ekosistemini güncel olarak takip ediyor. Dijital kanallar, teknolojik gelişmeler ve güncel olarak sosyal medyadaki gelişmeler üzerine okuma yapmaktadır. Ana akım medya ile de ilgilenen Sena, ekonomik gelişmelerin anlık takibini gerçekleştiriyor. Habercilik pratikleriyle birlikte kripto varlıklar üzerine detaylı ve geniş çaplı birçok araştırma ve okuma yapıyor. İletişim alanındaki deneyimlerini, gelişen medya sektörüne uyum sağlayacak şekilde geliştiremeye devam eden Nur Sena şu anda Türkiye’nin uzman kadrolu haber platformu olan BTCHaber TV’de içerik editörlüğü yapıyor. BTCHaber TV’de yayımlanan Kripto Bülten, kriptografik ve BTCafe programlarının içeriği ile ilgilenen Sena, her haftada yayımlanan bu 3 programın bültenlerini BTCHaber.com haber sitesine girişini sağlıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala