bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,973.87 2.42%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,118.60 1.18%
bnb
BNB (BNB) $ 591.91 3.34%
solana
Solana (SOL) $ 135.15 6.22%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51764 1.89%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456617 3.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145541 3.49%

Sam Bankman-Fried, Bir Sonraki Satın Alma Planını Açıkladı

sam bankman fried bir sonraki satin alma planini acikladi

Kripto para borsası FTX, kısa bir süre önce kripto borç verme platformu BlockFi ile içerisinde satın alma da yer alan bir ön sözleşme imzalamıştı. FTX kurucusu ve CEO’su Sam Bankman-Fried (SBF), yeni satın alma planını açıkladı.

SBF, Zor Durumda Olan Kripto Madencilerle İlgileniyor

FTX kurucusu ve CEO’su SBF, kripto madencilerini kurtarmaya yardım etmenin kripto sektöründeki kredi sorunlarını azaltabileceğini söyledi. SBF yaptığı açıklamada, kendilerinin kripto madencilik şirketlerini satın almaya sıcak baktıklarını belirtti. SBF açıklamasında, “Kripto madencilik endüstrisini düşündüğümüzde, madencilik donanımlarıyla borçları teminat altına alan madencilik şirketleri olduğu sürece, kripto para piyasalarının olumsuz etkilenmesi devam edebilir. Bizim için, gerçekten zorlayıcı bir fırsat gelebilir ancak kesinlikle bu olasılığı göz ardı etmek istemiyorum.” ifadesini kullandı.

SBF bu açıklamanın ardından Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “özellikle kripto para madencilik şirketleriyle ilgilenmediklerini, herhangi bir şirketle konuşmaktan kesinlikle mutlu olduğunu” belirtti. Sektör katılımcıları tarafından aktarılan bilgilere göre özel ve halka açık kripto madencilik şirketleri, Kuzey Amerika’daki devasa kripto para madencilik tesislerini finanse etmek için 2 milyar dolar ila 4 milyar dolar arasında borçlandıkları belirtiliyor. Son olarak FTX, BlockFi’ye 400 milyon dolarlık bir kredi sağlamak ve potansiyel olarak 240 milyon dolara kadar satın alma için kripto borç platformu BlockFi ile anlaşma yapmıştı. SBF’ye ait olan Alameda Research, zor günler geçiren ve tüm işlemlerini askıya aldığını açıklayan Voyager Digital için de geçtiğimiz günlerde 200 milyon dolarlık nakit ve 15.000 Bitcoin (BTC) (294 milyon dolar) kredisi sağlamıştı. Son olarak halka açık olan pek çok kripto para madencilik şirketinin hisseleri bugüne kadar yüzde 75 ya da daha fazla değer kaybetmiş durumda.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala