bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,109.71 7.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,024.36 5.45%
bnb
BNB (BNB) $ 585.51 4.00%
solana
Solana (SOL) $ 160.86 13.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517705 3.90%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453692 6.14%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154748 6.15%

Robinhood, Polygon’da MATIC Yatırma ve Çekme İşlemini Başlattı

Robinhood Polygonda MATIC Yatirma ve Cekme Islemini Baslatti

Attığı adımlarda dikkatli ve yavaş hareket eden kripto para borsası Robinhood, kısa bir süre önce kullanıcılarının artık Ethereum ağının üzerindeki Polygon ağında MATIC gönderip alabileceklerini duyurdu. Bu yeni özellikle ile müşteriler artık diğer kripto paraları kullanmak için MATIC‘leri ile lending yapabilecek veya takas gerçekleştirebilecekler.

Robinhood Polygonda MATIC Yatirma ve Cekme Islemini Baslatti 1

Robinhood, Polygon’da MATIC Yatırma ve Çekme İşlemini Açtı

Blockchain sektörü için oldukça önemli bir dönemden geçiyoruz. Öyle ki yakın zamanda ilk defa bir Blockchain ağı konsensüs yapısını değiştirmek için ilk adımı atacak. Bu noktada ölçeklenebilirlik konusunda eleştirilerin odağı olan Ethereum, 2.0 adıyla Proof of Stake’e geçecek ve verimliliği büyük ölçüde artacak. Bu noktada akla ilk gelen sorulardan biri de şüphesiz Layer-2’lere ne olacağın oluyor.

Ancak Ethereum her ne kadar konsensüs mekanizmasını değiştirse de bu bütün ölçeklenebilirlik sorunlarını çözmüyor. Ethereum 2.0’ın Ethereum ağının hızını önemli ölçüde artıracak ve daha az sıkışık hale getirmesi bekleniyor. Bu, ağı daha ölçeklenebilir, daha sürdürülebilir ve daha güvenli hale getirmekle alakalı. Ancak büyük ihtimal Ethereum da Bitcoin‘de olduğu gibi ölçeklenebilirlik sorunlarından tamamen kurtulamayacak. 

Ethereum’un kripto para birimi evreni genişlemeye devam ettikçe çok daha büyük büyümeye hazır olduğu göz önüne alındığında, yine de Layer-2 çözümlerine ihtiyacımız olacak. Ek olarak hiç kimse, bir dizi yükseltmenin ağ kullanıcılarının deneyimini ne kadar iyileştireceğini kesin olarak söyleyemez. Bu noktada Robinhood gibi borsaların ve projelerin layer-2 projelerine sundukları desteğin artması, hem kullanıcılar hem de sektör açısında önemli atılımlardan biri.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala