bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,528.29 5.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,084.06 3.56%
bnb
BNB (BNB) $ 554.99 2.02%
solana
Solana (SOL) $ 143.55 10.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.495614 0.94%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455892 3.57%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.1522 6.33%

Ripple’ın Baş Hukuk Danışmanı Stuart Alderoty’den SEC’e Tepki

ripplein bas hukuk danismani stu

SEC ve Ripple, kripto para sektöründe belki de birlikte en sık anılan isimlerden biri. Özellikle son dönemde Ripple ve SEC ile ilgili gelişmeler gündeme gelmeye devam ediyor. Bu kez Ripple’ın hukuk danışmanı Stuart Alderoty, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC) hedef aldı.

SEC ve LBRY arasındaki davaya değinen Alderoty, SEC’in Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nu (CFTC) genel çerçevede görevden düşürmeye devam ettiğini söyledi. Alderoty’e göre düzenleyici, erişiminin dışında kalan yerlere de saldırarak uygulama yoluyla düzenleme yaklaşımıyla hızlı bir politika izliyor. Bu da CFTC’nin yetkilerinin kısıtlanmasına sebep oluyor.

ripplein bas hukuk danismani stuart alderotyden sece tepkia
Ripple’ın hukuk danışmanı Stuart Alderoty

Ayrıca Stuart Alderoty, SEC’in erişimini menkul kıymetlerin ötesine genişletmeye çalıştığını iddia ediyor.

Hatırlatmak gerekirse Stuart Alderoty kısa süre önce genel çerçevede ABD’den kripto düzenlemelerine karşı acil ihtiyacı vurgularken SEC’in yaklaşımını zorbalık olarak nitelendirmişti. Ayrıca Alderoty, SEC’in “ikiyüzlülüğünün sarsıcı” olduğunu söylemişti.

Avukat John Deaton ise SEC Başkanı Gary Gensler’in Bitcoin’i bir emtia olarak nitelendirmesine karşın, bahsedilen bu tanımın Bitcoin için dahi geçerli olabileceğini düşünüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala