bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,822.10 1.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,193.80 1.18%
bnb
BNB (BNB) $ 594.39 0.10%
solana
Solana (SOL) $ 137.22 0.58%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51399 0.87%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458642 0.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143907 1.06%

Ripple yöneticilerine yönelik suçlamalar düştü

Ripple Avrupayi hedefliyor Iki ulkede lisans basvurusu22

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple CEO’su Brad Garlinghouse ve Yönetim Kurulu Başkanı Chris Larsen hakkındaki suçlamaları düşürdü. SEC, karar kapsamında Ripple yöneticilerini davaya dahil etmeyecek. Kripto piyasası kararı pozitif karşıladı. XRP, ilk tepkilerde yüzde 8’e yakın yükseliş kaydetti. BTC ise yüzde 2’ye yakın artış gösterdi.

brad garlinghouse kriptonun duzenlenmesi hakkinda konustudfdvfds

SEC’ten XRP yöneticileri ile ilgili yeni karar

SEC, XRP’nin menkul kıymet ihlali davasına yöneticileri sanık olarak dahil etmişti. Son gelişmeye göre kurum, Garlinghouse ile Larsen’in XRP işlemlerinde menkul kıymet yasalarını ihlal etmede yardım ettiği iddialarını takip etmeyecek. Bu çerçevede gelecek yıl için planlanan duruşma iptal edilecek. Karar, Ripple’ın SEC karşı bir dava daha kazandığı şeklinde yorumlanırken, piyasalarda sert yükseliş yaşandı.

Kararın ardından XRP, yüzde 8 yükselişle 0,53 dolara kadar çıktı. XRP, bu seviyelerde kalıcı olamadı ve kazanımlarını bir kısmını geri verdi. XRP, saat 09.57 itibarıyla 0,5123 civarında alıcı buldu. Piyasanın amiral gemisi Bitcoin, yüzde 2’ye yakın artışla 29.264 dolardan işlem gördü. Etheruem ise yeniden 1.600 dolar sınırına geldi. ETH, 1.583 dolardan el değiştirdi.

Kurum, iki yöneticiye yönelik suçlamaları düşürmeyi kabul etti ancak Ripple’a karşı iddiaların devam edeceği belirtildi. Garlinghouse, “Yaklaşık üç yıldır Chris ve ben, siyasi bir gündemi olan düzenleyicinin asılsız iddialarına maruz kaldık” dedi. Garlinghouse, SEC’in iyilik peşinde koşan adamların peşine düştüğünü söyledi. SEC ile Ripple’ın nisan ayındaki mahkeme için görüşmelerinin sürdüğü de belirtildi.

Ripple, temmuz ayında mahkemeden kısmi zafer ile ayrılmıştı. Mahkeme, XRP’nin bireysel yatırımcılara satışının menkul kıymet olmadığına karar vermişti. Hakim Analisa Torres, şirketin XRP’yi doğrudan kurumsal yatırımcılara satarak federal menkul kıymetler yasasını ihlal ettiğini söylemişti. Bu ayın başlarında SEC’in Ripple davasındaki mahkeme kararını temyize götürme girişimi reddetmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala