bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,533.02 5.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,061.88 3.22%
bnb
BNB (BNB) $ 549.11 4.95%
solana
Solana (SOL) $ 139.11 7.92%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500555 3.23%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452428 4.20%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149151 1.88%

Ravencoin (RVN) Nedir?

ravencoin nedir

2018 yılında piyasaya sürülen Ravencoin (RVN), Ethereum gibi geliştiricilerin yeni token’lar üretmesine olanak sağlayan Proof-of-Work tabanlı bir blockchain.

  • Ravencoin üzerinde çıkarılan tokenlar, gerçek dünya varlıklarını ve NFT’leri temsil etmek de dahil olmak üzere çeşitli amaçlar için kullanılabilir.
  • Projenin tasarımı genel olarak Bitcoin‘e benzemekle birlikte, toplam arzı, blok ödülleri ve tescilli Ravencoin madencilik algoritması merkeziyetsizlik ve verimli token transferi için optimize edilmiştir.

Ravencoin (RVN) nasıl çalışır?

Ravencoin’in temelini oluşturan mimari, Bitcoin blockchain’ine benziyor. Çünkü Revencoin bir Bitcoin fork’u. Ancak bazı temel farklılıklar da var. Örneğin Ravencoin ağında yeni token’ların oluşturulması mümkün.

Ravencoin’in kodu, Bitcoin blockchain’inin bir formundan kopyalanmış olsa da, Ravencoin kendi benzersiz ağına, varlıklarına ve protokollerine sahip.

Ravencoin’i kim kurdu?

Revencoin 2018 yılında 3 ortak tarafından kurulmuştur.

İş ve yazılım geliştirme alanında uzun yıllardır çalışan Bruce Fenton, Joel Weight ve Tron Black, Ravencoin kripto projesini başlattı.

Bruce Fenton RVN kurucusu
Bruce Fenton. Kaynak: Arşiv

Fenton, Bitcoin Vakfı’nın yönetim kurulu üyesi ve icra direktörü olarak görev yapıyordu. Ravencoin’i kurmadan önce de kripto para sektörünün tanıdık yüzlerinden biri olan Fentom kripto para sektöründen önce Morgan Stanley’de başkan yardımcılığı yaptı ve 90’lı yıllarda yatırım bankacılığı alanında çalıştı.

Weight, Ravencoin blockchain’ini başlatan Medici Ventures’ın ana şirketi olan Overstock.com’da baş teknoloji sorumlusu olarak görev yapıyor. Daha önce Medici Ventures’da baş operasyon sorumlusu ve baş teknoloji sorumlusu olarak görev yapan Weight, kariyerini dot-com balonuna kadar götüren bir özgeçmişe sahip bir yazılım geliştiricisi.

Diğer kurucu ortaklarda olduğu gibi Tron Black de CEO olarak çeşitli yazılım geliştirme şirketlerine yöneticilik yaptı.

Black, CoinCPA ve Verified Wallet’ın kurucu ortağı ve t0.com’da kıdemli yazılım geliştiricisi olarak da dahil olmak üzere bir dizi kripto girişiminde çalıştı. Ravencoin geliştirilip piyasaya sürüldüğünde Medici Ventures’da baş yazılım geliştiricisiydi ve şu anda Ravencoin Vakfı’nın başkanı olarak görev yapıyor.

Ravencoin Vakfı, 2020 yılında Ravencoin projesine yardımcı olmayı ve onu korumayı amaçlayan kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olarak kuruldu.

Ravencoin’i benzersiz kılan ne?

Ravencoin, temel aldığı Bitcoin kodundan dört önemli ayrıma sahiptir:

  • Kullanıcıların Ravencoin blockchain’inde 5.000 RVN’lik blok ödülü ile kişiselleştirilmiş varlıklar çıkarabiliyor;
  • Blok süresinin bir dakikaya indirilmesi;
  • 21 milyar RVN’lik sınırlandırılmış toplam arz (BTC’nin 1.000 katı)
  • ASIC donanımının neden olduğu madenciliğin merkezileşmesini azaltmayı amaçlayan bir KAWPOW hashing algoritması.

Projenin merkezsizlik taahhüdüne uygun olarak Ravencoin, RVN coin için ön madencilik veya ön satışını yapmamayı tercih etti.

Geliştiriciler ve Medici Ventures ekibi veya projedeki diğer katılımcılar için herhangi bir miktar ayrılmadı.

Ravencoin (RVN) Yorumları

Ravencoin ağında yeni varlıklar yaratılabilmesi için RVN coin kullanılması gerekiyor. Ravencoin ağını çalıştırmak için çok kritik bir role sahip olan RVN, diğer Proof of Work mekanizmalarında olduğu gibi, Ravencoin de blok zincirine yeni veriler ekleyen madencileri ödüllendirmek için kullanılıyor.

Kullanıcılar RVN’ye sahip olarak kendi benzersiz özelliklere ve para politikalarına sahip özel tokenlar çıkarabilir.

Dolaşımda Kaç Ravencoin (RVN) Coin Var?

RVN coin arzı 21 milyar coin ile sınırlandırılmış durumda. Dolaşımda ise 2023 yılının Ocak ayı itibariyle 11,907,968,088 RVN şu şu anda dolaşımda.

21 milyar RVN arzının tamamının 2080 yılında dolaşıma gireceği tahmin ediliyor.

RVN coin kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Ravencoin Coin 0,962114 TL‘den işlem görüyor. Ravencoin fiyatı son 24 saat içerisinde 5.94% değişim gösterdi. Ravencoin token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 41,054,594 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 408,564,039 dolar seviyesinde.

RVN coin kaç dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Ravencoin token $ 0.029633 dolardan işlem görüyor. 2023 yılının Ocak ayı itibariyle Ravencoin token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 0.28 dolarla kaydetti. Bununla birlikte Ravencoin token yılın en düşük seviyesini ise 0.00893232 dolarla belirledi.

RVN coin grafiği

Anlık olarak güncellenen Ravencoin coin grafiği üzerinden canlı verileri takip edebilirsiniz. İşte Ravencoin coin’in son 24 saatte kaydettiği en yüksek ve en düşük fiyat seviyeleri.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala