bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,984.34 3.87%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,964.12 3.67%
bnb
BNB (BNB) $ 542.06 0.47%
solana
Solana (SOL) $ 128.60 7.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.48854 2.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.436576 4.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.141744 8.49%

ProShares’den SEC’e Metaverse ETF Başvurusu

prosharesden sece metaverse etf basvurusu 2

Bilindiği üzere Facebook’un Meta ismini almasından bu yana metaverse ile ilgili konular ve projeler hızla büyümeye başladı. Metaverse alanında olan büyüme devam ettikçe bilinirliği de beraberinde artıyor. Böylece almış olduğu yatırımlarda artmaya devam ediyor. Bu olumlu çerçevede ProShares, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) Metaverse ETF’si için başvuruda bulundu.

ProShares, Metaverse ETF Başvurusu ile İlk Olmayı Hedefliyor

Hatırlatmak gerekirse; ProShares daha önce de SEC’e Bitcoin ETF’si için başvuru yapmıştı. Bu kez ProShares, Metaverse ETF’si için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvuru yaparak ilk adım atanlardan biri olmayı hedefliyor.

prosharesden sece metaverse etf basvurusu

Finans devi ProShares, Blockchain, teknoloji ve FinTech alanında yer alan en son trendleri yakalamaya çalışıyor. ProShares Metaverse ETF’si onay aldıktan sonra Solactive Metaverse Theme Index’in performansını izleyecek. Bu endeks temel olarak metaverse ile ilgili ürün ve hizmetler sunan teknolojileri sağlayan ve kullanan şirketlerden oluşuyor. Bu endekse metaverse deposu cihazları ve veri işleme ile ilgili şirketlerde dahil. 

Ayrıca Bloomberg’e göre, küresel Metaverse ETF’leri 28 Aralık itibariyle 2,2 milyar dolara yükseldi. Bu ETF’lerin çoğu, yılın son çeyrekte piyasaya sürüldü. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala