bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,667.33 1.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,163.16 1.00%
bnb
BNB (BNB) $ 613.47 1.58%
solana
Solana (SOL) $ 146.12 1.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527303 0.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473118 0.37%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152134 0.27%

Polygon Yeni Ölçeklendirme Çözümünü Başlattı

polygon yeni olceklendirme cozumunu baslatti

Kripto para ekosisteminde her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Bu kez Polygon, Ethereum üzerindeki maliyetleri düşürmek için yeni ölçeklendirme çözümünü başlattığını duyurdu.

Polygon’dan Yeni Ölçeklendirme Çözümü

Web3 altyapı sağlayıcısı Polygon bugün, sıfır bilgi kanıtları adıyla bilinen Ethereum uyumlu ilk ölçeklendirme çözümü olan Polygon zkEVM’i (Zero-Knowledge Ethereum Virtual Machine) piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Testnet aşamasında olan zkEVM‘in 2022’nin sonunda mainnet’te başlatılması bekleniyor.

Polygon zkEVM teknolojisi sayesinde, Ethereum üzerindeki herhangi bir akıllı sözleşme ya da geliştirici aracı Polygon üzerinde de kullanılabilecek ve çok daha az işlem ücreti ödenecek. Bununla birlikte işlem sürelerindeki verimin de artması bekleniyor.

polygon yeni olceklendirme cozumunu baslatti

Polygon Hermez’in kurucu ortağı Jordi Baylina, konuyla ilgili şunları söyledi:

Çoğu kişi zkEVM’nin sektörden uzakta olduğunu veya rekabetçi olmadığını düşünüyordu. Bize kimse inanmadı, ama Polygon inandı.

Polygon, zkEVM çözümünün, güvenlikten ödün vermeden ölçeklenebilirliği artırmak ve maliyetleri düşürmek için ZK kanıtlarını kullanan ilk Ethereum ölçeklendirme çözümü olduğunu belirtiyor.

Polygon zkEVM, Ethereum Sanal Makinesine (EVM) entegre olduğu için mevcut akıllı sözleşmeler, geliştirici araçlar ve cüzdanlarla kodları değiştirmeden yeniden çalışabilecek.

Geçtiğimiz günlerde Disney, yenilikçi şirketlere destek projesi olan Disney Accelerator’da Polygon’a yer verdi. Bu gelişmenin ardından MATIC yüzde 63 oranında büyük bir büyüme kaydetti.

Son olarak Polygon’un durumuna bir göz atalım. CoinGecko verilerine göre; haberin yazımı esnasında MATIC 0,917687 dolardan işlem görüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala