bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,572.84 0.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,185.64 1.37%
bnb
BNB (BNB) $ 602.41 0.76%
solana
Solana (SOL) $ 155.11 0.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.550881 2.49%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.513629 0.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.158882 2.32%

PlayStation’dan NFT Hamlesi

playstationdan nft hamlesi

Teknoloji devi Sony’nin başarılı oyun konsolu markası olan PlayStation, NFT endüstrisine adım atıyor. Dünyanın en çok satan oyun konsolu olan PlayStation, oyunlar için NFT cross-platform sistemini test etmeye başladı.

PlayStation NFT’ler İçin Patent Aldı

Oyun endüstrisi, yeni gelir kaynakları bulmak için Blockchain tabanlı teknolojilerle yakınlaşmaya devam ediyor. Bu noktada oyun endüstrisi NFT’leri yakından takip ediyor. Oyunlarda NFT içerikleri pek çok kişi tarafından tartışılmaya devam ederken, kısa bir süre önce oyun stüdyosu Square Enix, Symbiogenesis isimli NFT projesinin duyurusunu yapmıştı. Square Enix’in bu hamlesinin ardından benzer bir adım da PlayStation cephesinden geldi.

playstationdan nft hamlesi 2

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden birisi olan Sony’nin popüler oyun konsolu PlayStation, yeni bir NFT platformu için patent başvurusunda bulundu. Patent dosyalamasına bakıldığında ilk olarak 2021 yılında alındığı görülüyor olsa da patent halka açık olarak gün içinde yayımlandı. Patentin detaylarına bakıldığında oyuncuların bir oyunda birden çok platformda kullanılabilecek NFT’ler bulmasını sağlayan bir sistem görülüyor. Bununla birlikte Sony, kullanıcıların NFT’leri diğer oyunlarda da kullanabilmelerini hedefliyor.

Sony’nin almış olduğu NFT patenti, birden fazla cross-platformda işlevsellik göstererek, kullanıcıların diğer oyunlarda ve platformlarda hangi NFT’leri kullanabileceklerini bilmesini sağlıyor. Son olarak bu özelliğin PlayStation kullanıcılarına ne zaman sunulacağı henüz belirsizliğini koruyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala