bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,937.40 2.52%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,189.46 1.39%
bnb
BNB (BNB) $ 599.71 1.00%
solana
Solana (SOL) $ 153.42 3.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527993 3.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.479575 5.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154282 4.63%

PAX Gold (PAXG) Nedir?

pax gold nedir
  • PAX Gold, altın ile kripto paralar arasında seçim yapmakta zorlananlara yeni bir alternatif sunuyor.
  • PAX Gold, fiziksel altın rezervleriyle desteklenen bir ERC-20 token’ı.
  • Her PAXG token’ı, 400 onsluk London Good Delivery altın külçesinin bir troy onsu ile destekleniyor.
  • Altınlar, Londra’daki Brink’s gibi güvenli kasalarda saklanıyor.
  • Mevduatlar, New York merkezli Paxos Trust Company‘nin gözetimi altında.

Kripto paralar, özellikle de Bitcoin ilk günden bu yana sarı metalle sürekli karşılaştırıldı. Kimisi altının daha iyi olduğunu savunurken kimisi ise Bitcoin’in altın karşısında çok ciddi avantajlara sahip olduğuna dikkat çekti.

İşte tam da bu noktada PAX Gold, fiziksel altının bazı dezavantajlarını ortadan kaldıracak bir adım attı. Özellikle altının kripto paraya dönüştürülmesi, depolama, güvenlik ve nakliye gibi bazı yükleri ortadan kaldırdı. Artık yatırımcıların bu tarz karmaşık faktörler hakkında endişelenmeleri gerekmiyor.

Bununla birlikte PAX Gold, yatırımcılarına kısmi sahiplik de sunuyor.

Öyle ki külçe altının tamamına yatırım yapmaya gücü yetmeyen bireysel yatırımcılar artık kısmi külçe altın yatırımı yapabilir.

PAX Gold, altının istikrarını ve uzun ömürlülüğünü kripto paraların lojistik ve güvenlik avantajlarıyla birleştiriyor.

Pax Gold Nasıl Çalışır?

PAXG, Ethereum ağında ERC-20 standartı kullanılarak geliştirilmiş bir ERC-20 token’ı. Dolayısıyla PAX Gold (PAXG), Ethereum cüzdanlarıyla uyumlu bir şekilde kullanılabilir. Bununla birlikte kripto para borsaları üzerinden kolaylıkla PAX Gold (PAXG) alınıp satılabilir.

Ek olarak bazı merkezsiz uygulamaların (dApps) ve DeFi protokollerinin de PAX Gold’u (PAXG) desteklediğini belirtelim.

kripto altin
Pax Gold, kripto para yatırımcılarına altına dijital bir şekilde yatırım yapma imkanı sunuyor.

Gerçek külçe altın depolamanın aksine, PAXG herhangi bir depolama veya saklama ücreti içermiyor.

Ancak Ethereum ağındaki gas ücretleri nedeniyle %0,02’lik bir işlem ücreti söz konusu. Ancak fiziksel altının beraberinde getirdiği dezavantajlarla uğraşmak istemeyenler için gas ücreti oldukça makul kabul edilebilir.

Son olarak, PAX Gold (PAXG) aynı zamanda kullanıcıyı korumak için de tasarlanmıştır.

Paxos Trust Company, altın rezervlerinin, ihraç edilen PAXG token’larla eşleştiğinden emin olmak adına bağımsız denetim şirketleriyle çalışıyor.

Ayrıca ağda herhangi bir güvenlik açığı olup olmadığı da yine akıllı sözleşme denetimleri aracılığıyla kontrol ediliyor.

Bununla birlikte Paxos Trust Company’nin ve müşterilerin hakları ayrı ayrı korunuyor. Bu da Paxos Trust Company’nin iflas etmesi durumunda dahi müşteri varlıklarının güvende olacağı anlamına geliyor.

PAX Gold’a Nereden ve Nasıl Alınır?

Tıpkı diğer kripto paralar gibi PAX Gold da birçok borsada listeleniyor. Önde gelen kripto para borsaları üzerinde hesap oluşturduktan sonra USD, EUR gibi popüler paritelerle, stabilcoin’lerle ve hatta Bitcoin ve Ethereum işlem çiftlerinde PAX Gold satın alabilirsiniz.

DeFi uygulamaları aracılığıyla PAX Gold almak istiyorsanız gözetimsiz bir kripto para cüzdanı açmanız gerekiyor.

PAX Gold Yorumları

PAXG kripto para yatırımcılarına benzersiz bir yatırım seçeneği sunuyor. Daha önce altına yatırım yapmaya gücü yetmeyen bireysel yatırımcıların kolaylıkla dijital altın satın almasına olanak sağlıyor. PAX Gold bununla birlikte altına yatırım yapma sürecini de kolaylaştırıyor. Depolama ve taşıma maliyetleri gibi dezavantajları ortadan kaldırıyor. Altının gücünü kripto paraların kullanım kolaylığı ile birleştiriyor.

PAXG Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Charles Cascarilla
Charles Cascarilla. Kaynak: Arşiv

Paxos’u Kim Kurdu?

Paxos Trust Company, New York merkezli bir finansal hizmetler şirketi. Goldman Sachs ve Cedar Hill Capital Partners‘ın eski analistleri Charles Cascarilla ve Richard Teo, Paxos Trust Company’yi 2012 yılında kurdu.

Paxos Gold bir Stabilcoin mi?

Evet, her bir PAX Gold token’ın değeri, 400 onsluk London Good Delivery altın külçesinin bir troy onsuna sabit. PAXG’nin değeri, ABD doları gibi fiat para birimlerine sabitlenmiş diğer stabilcoinlerin aksine, altının değerine sabitlenmiştir.

PAX Gold Gerçek Altın mı?

PAXG, güvenli bir şekilde saklanan altının token’laştırılmış versiyonu. Her bir token aynı zamanda tek bir altın külçesine bağlı bir seri numarası içeriyor.

Pax Gold Güvenli mi?

Elbette 2022 yılında kripto para piyasasında yaşanan felaketlerden sonra herhangi bir kripto para projesi hakkında kesin cümlelerle konuşmak zor. Ancak PAX Gold‘un yatırımcıları korumak için birçok güvenlik önlemi aldığını belirtelim. PAXG token’ın değerinin korunduğundan emin olmak için her ay denetimler yapılıyor. Ayrıca Paxos iflas etse dahi yatırımcıların fonlarının güvende olduğu belirtiliyor.

PAXG Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 PAX Gold token ‘den işlem görüyor. PAXG token son 24 saat içerisinde değişim gösterdi. PAXG token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise dolar, toplam piyasa değeri ise dolar seviyesinde.

PAXG Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Paxos Gold token dolardan işlem görüyor. 2023 yılının Ocak ayı itibariyle PAX token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 2.241 dolarla kaydetti. Bununla birlikte PAXG token yılın en düşük seviyesini ise 1,399.64 dolarla belirledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala