bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,967.41 4.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,108.38 2.84%
bnb
BNB (BNB) $ 560.44 2.90%
solana
Solana (SOL) $ 145.28 7.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501547 1.70%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467868 4.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153114 3.69%

Panama, Kripto Varlık Kullanımı Yasasına Onay Veriyor

panama kripto varlik kullanimi yasasina onay veriyor1

Denizaşırı finansal hizmetlerin merkezi olarak bilinen Orta Amerika ülkesi Panama, kripto varlık kullanımı yasasını ulusal mecliste onayladı. Geçen hafta yasama meclisinden onay alan tasarı, yürürlüğe girmesi için gereken bir tur daha tartışılarak onaylamaya ilerliyor.

Ülkede, milletvekilleri, kripto varlıklarının kullanımını ve ticarileştirilmesini düzenleyen bir yasa tasarısını geçirdi. İmzalanmak üzere Başkan Laurentino Cortizo‘ya geçen yasa tasarısı mecliste 38 kabul, iki çekimser oy ile kabul edildi.

Panama Kripto Varlık Kullanımı Yoluyla Vergi Ödeme Sistemine Geçiyor

Son onay aşamasına kalan tasarı, kripto varlıkların özel ve kamusal kullanımına kapı açıyor. Yasa ile insanların vergilerini kripto para birimleri ile ödemeleri mümkün kılınacak.

Reuters’ta yer alan habere göre, uzmanlar, bunun Panama’nın finansal şeffaflıktan yoksun bir yer olma şöhretini artırabileceği konusunda uyarırken bağımsız milletvekili ve tasarının destekçisi Gabriel Silva, yasanın kapsamının, geçen yıl Bitcoin‘i yasal ihaleye çıkaran El Salvador’un aldığı önlemlerden daha geniş olduğunu söyledi.

Gabriel Silva, “Sanat eserleri gibi birçok farklı türde kripto varlığının ortaya çıktığını görüyoruz. Bu yüzden kendimizi yalnızca kripto para birimleriyle sınırlamak istemedik.” dedi.

Tasarı, kripto varlıklarının alım satımını ve kullanımını, dijital menkul kıymetlerin ihracını, yeni ödeme sistemlerini ve değerli metallerin tokenizasyonunu kapsıyor. Yeni mevzuata göre Panamalılar, ülkede yasalarca yasaklanmayan herhangi bir sivil veya ticari operasyon için kripto varlıklarını ödeme aracı olarak kullanabilirler.

Panama, Avrupa Birliği‘nin “vergi cennetleri” listesinde yer alıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala