bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,048.16 1.24%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,069.52 1.07%
bnb
BNB (BNB) $ 560.03 0.25%
solana
Solana (SOL) $ 143.19 0.82%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517305 3.18%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.481891 1.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153885 0.71%

Pakistan, Kriptoyu Yasaklayacak ve Asla Yasallaştırmayacak

pakistan kriptoyu yasaklayacak ve asla yasallastirmayacak

Dünya genelinde hükümetler kripto para birimlerini düzenlemek için çeşitli çerçeveler oluşturmaya çalışırken, bazı devletler ise kriptoya farklı bakıyor. Bu noktada Pakistan Maliye Bakanı ülkenin kriptoya bakış açısı hakkında yeni bir açıklama yaptı.

Pakistan Maliye Bakanı Kripto Hakkında Açıklama Yaptı

Pakistan’ın Maliye ve Gelirden Sorumlu Devlet Bakanı Aisha Ghaus Pasha, kısa bir süre önce Senato Daimi Maliye ve Gelir Komitesi’nin bir oturumunda yaptığı açıklamada, Pakistan’ın ülkede faaliyet gösteren kripto para hizmetlerini yasaklayacağını ve ülkede asla kripto para ticaretinin yasallaştırılmayacağını açıkladı.

pakistan kriptoyu yasaklayacak ve asla yasallastirmayacak 2

Aisha Ghaus Pasha, kriptoyu yasaklamanın, Pakistan’ı Ekim ayında gri listeden çıkaran Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından belirlenen şartlardan biri olduğunu dile getirdi. Gri liste, kuruluşun Kara Para Aklama ve Terörle Mücadele Finansmanı önlemlerinde yetersiz olduğunu düşündüğü ancak eksikliklerini gidermek için kendisiyle birlikte çalışan ülkeleri içeriyor.

Alınan bu karara Pakistanlı kripto topluluğu tepki gösterdi. Sosyal medya platformlarından yapılan açıklamalarda, Pakistanlı kullanıcıların kripto para ticareti ile gelir elde ettiği ancak Pakistan hükümetinin halkı yoksullaştırmak için gelir elde etme modellerini yasaklamaya çalıştığı belirtildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala