bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,988.14 0.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,147.96 0.49%
bnb
BNB (BNB) $ 603.90 1.99%
solana
Solana (SOL) $ 143.79 2.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525009 0.93%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466552 1.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149578 1.75%

Oxford Üniversitesi Kapılarını NFT’lere Açtı

Oxford Universitesi Kapilarini NFTlere Acti

NFT‘ler her ne kadar koleksiyon bazında satış rakamlarının düşmesi ile sık sık gündeme gelse de büyümeye devam ediyor. Şirketlerin yatırımları ve yeni çıkan projeler de bunun en büyük katıları arasında. Ancak son dönemde üniversitelerden de oldukça önemli adımlara şahitlik ediyoruz. Son olarak Oxford Üniversitesi de OxBAT (Oxford Blockchain, Art & Technology) Konferansı ile kapılarını NFT‘lere açtı.

hugo boss nft alaninda calismalar yapacakWE

Oxford Üniversitesi’nde Konu Odağı NFT’ler Oldu

NFT’ler günümüzde çoğunlukla görsel anlamda biliniyor. Adını genellile milyon dolarlık satışları ile ünlü koleksiyonlar ile duyuran NFT’ler, aslında çok daha geniş bir kullanım alanına sahip. Buna örnek olarak tapu, noter ve oy kulanma sistemleri verilebilir. Oxford Blockchain, Sanat ve Teknoloji konferansı da tam olarak bunu konu edindi.

Sektörden birçok ismin yer aldığı etkinlikte konuşanların çoğunluğu NFT’lerin geleceğin önemli bir parçası olduğunu söylerken, Robert Alice’in sanatçısı Ben Gentilli, konferansı NFT sanatının doğası üzerine bir tartışma ile açtı. Gelişimin çok hızlı bir şekilde yaşandığını belirten Gentilli, Oxford öğrencilerinin de bu alanda aktif olarak çalıştığını belirtti.

Bu noktada asıl önemli olan Oxford gibi önemli ve teknoloji bakımında kritik bir üniversitenin, spesifik olarak NFT ve Blockchain teknolojisine odaklanması oldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala