bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,184.20 1.25%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,070.93 0.18%
bnb
BNB (BNB) $ 557.61 1.43%
solana
Solana (SOL) $ 145.89 4.87%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501526 0.23%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468969 3.33%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151686 1.07%

Orta Ölçekli ABD Bankalarından Yeni Talep

orta olcekli abd bankalarindan yeni talep

Geçtiğimiz haftalarda ABD’de yaşanan ve sonunda üç bankanın kapatıldığı sürecin ardından ABD bankacılık sistemi sorgulanır hale gelmişti. Yaşanan bu gelişmeyle birlikte yapılan araştırma sonucunda ABD’de faaliyet gösteren 186 bankada benzer riskler görüldü. Son olarak orta ölçekli ABD bankaları Federal Mevduat Sigortası Şirketi’nden (FDIC) yeni bir şey talep etti.

Bankalar Mevduatlarının İki Yıl Boyunca Sigortalanmasını Talep Ediyor

Orta ölçekli ABD bankalarından oluşan bir koalisyon, ABD düzenleyicilerinden FDIC sigortasını önümüzdeki iki yıl boyunca tüm mevduatları kapsayacak şekilde genişletmelerini talep etti. Bankalar bu hamlenin yaşanan süreçten olumsuz etkilenmemek için gerekli olduğunu talep etti.

orta olcekli abd bankalarindan yeni talep 2

ABD Orta Ölçekli Banka Koalisyonu tarafından oluşturulan bir mektupta, “Bunu gerçekleştirmek, küçük bankalardan mevduat çıkışını derhal durduracak, bankacılık sektörünü istikrara kavuşturacak ve daha fazla banka iflası ihtimali büyük ölçüde azalacak.” ifadesi kullanıldı.

Silicon Valley Bank ve Signature Bank’ın bu ay yaşadığı çöküşü son yıllardaki en büyük ABD bankacılık başarısızlıklarından birisi oldu. Grup mektupta ayrıca şu ifadeleri kullandı:

Bankacılık sektörünün genel sağlık ve güvenliğine rağmen, en büyük bankalar dışında tüm bankaların güveni azaldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala