bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,661.93 2.23%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,554.41 1.05%
bnb
BNB (BNB) $ 582.39 1.75%
solana
Solana (SOL) $ 185.22 0.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.634214 2.91%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.652939 2.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217253 17.51%

Optimism’de Geri Sayım Başladı: Neler Değişecek?

Optimismde Geri Sayim Basladi Neler Degisecek

Etherum Layer-2 ölçeklendirme çözümü Optimism (OP), merakla beklenen Bedrock yükseltmesine kısa bir süre kaldı. Optimism’deki güncelleme 6 Haziran’da gerçekleştirilecek. Güncelleme ile birlikte işlem ücretlerinin önemli ölçüde düşmesi bekleniyor. Ayrıca ağ güvenliğinin ve Ethereum ile uyumluluğun artacağı tahmin ediliyor.

Optimismde Geri Sayim Basladi2 Neler Degisecek

Optimism, Bedrock Güncellemesini Bekliyor

Optimism‘de (OP) Bedrock güncellemesine 20 gün kaldı. OP ekibinin Twitter üzerinde yaptığı paylaşımda, ağın 6 Haziran’da 2 ile 4 saat kapalı kalacağı belirtildi. Açıklamaya göre yükseltme gününde para yatırma ve çekme işlemleri yapılamayacak. OP Mainnet blockchain ilerlemesi de durdurulacak.

Optimism ağının ilk büyük yükseltmesi olan Bedrock ile işlem ücretlerinin düşmesi ve ağ güvenliğinin artması bekleniyor. OP Labs’ın tahminlerine göre işlem ücretleri yüzde 47 oranında gerileyecek. Güncelleme ile birlikte ağda para yatırma süreleri de kısalacak. Para yatırma işleminin onaylanması 10 dakikadan 3 dakikaya inecek.

OP ağının Ethereum Sanal Makinesi (EVM) ile uyumluluğunda da önemli değişimler yaşanacak. Ethereum ve EVM ile farklı kod ve blok başına işlem modelleri gibi çoklu sapmaların ortadan kaldırılması planlanıyor. Ayrıca Layer-1’de bulunan Ethereum özellikleri için destekler eklenecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala