bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,000.15 4.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,136.42 3.53%
bnb
BNB (BNB) $ 608.24 0.09%
solana
Solana (SOL) $ 146.21 7.47%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523228 4.83%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472443 6.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150214 6.90%

OpenSea’nin Gas Ücreti Odaklı Seaport Geçişi Tamamlandı

OpenSeanin Gas Ücreti Odakli Seaport Geçişi Tamamlandi

NFT sektörü her ne kadar 2022’nin başıdaki ivmesini kaybetse de küresel olarak büyümeye devam ediyor. Son dönemde birçok şirket, NFT odaklı çalışmalarını duyururken yeni projelerin sayısı da hızla artmaya devam ediyor. Ancak NFT’ler söz konusu olduğunda akla ilk gelen ağlardan olan Ethereum‘un Gas sorunları da devam etmekte. OpenSea ise bu ücretleri indirmek için geliştirdiği yeni protokolü Seaport geçişini tamamladı.

OpenSeanin Gas Ücreti Odakli Seaport Geçişi Tamamlandi 2

OpenSea’nin Seaport Geçişi Gas Ücretlerini Yüzde 35 Düşürmeyi Hedefliyor

Ethereum Blockchain ağı, sahip olduğu Proof of Work konsensüs mekanizması sebebiyle 20 TPS’lik bir işlem hızı sunuyor. Bu hız ne yazık ki küresel olarak en aktif NFT ve DeFi ağlarının önde gelen bir ağ için oldukça yavaş. Bu yavaşlık madencilerin öncelik tanıdıkları işlemler sebebiyle yüksek işlem ücretlerine neden oluyor. Ethereum üzerindeki en aktif NFT pazar yerlerinden biri olan OpenSea de bu ağı en aktif kullanan platformlardan birisi.

Şirket, Seaport protokolü ile kullanıcıların gas ücretlerinin yaklaşık yüzde 35 oranında tasarruf sağlayabileceğini söylüyor. Ek olarak bu entegrasyon, artık OpenSea‘nin daha önce aldığı tek seferlik “kurulum ücretini” gerektirmeyecek. NFT pazarı bu entegrasyonun yıllık işlem ücretlerinde 460 milyon doların üzerinde tasarruf sağlayacağını tahmin ediyor.

OpenSea Seaport‘a geçişinden önce Wyvern protokolünü kullanıyordu. Bu protokol saldırganlar tarafından Şubat ayında platform dışı bir kimlik avı dolandırıcılığıyla yatırımcılardan 1.7 milyon doları çalmak için kullanıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala