bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,683.33 5.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,360.91 7.33%
bnb
BNB (BNB) $ 528.80 8.38%
solana
Solana (SOL) $ 185.99 8.39%
xrp
XRP (XRP) $ 0.598119 3.66%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.623316 9.22%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.132455 11.38%

Paylaş

OpenSea NFT Hırsızlığına Karşı Yeni Politikasını Tanıttı

OpenSea NFT Hirsizliğina Karşi Yeni Politikasini Tanitti

NFT sektörü 2021’in sonu ve 2022’nin başındaki ivmesini kaybetmiş olabilir. Ancak bu durum NFT’lere olan ilgi azaldığı ve sektörün büyümediği anlamına gelmiyor. Bu noktada büyüyen sektör beraberinde dolandırıcı ve saldırganları da getiriyor. Popüler NFT pazar yerlerinden biri olan OpenSea ise yeni hırsızlık karşıtı politikasını Twitter üzerinden duyurdu.

OpenSea NFT Hırsızlığına Karşı Politikasını Güncelledi

NFT’ler her ne kadar çok geniş bir kullanım alanına sahip olsa da çoğunlukla ilgi odağı popüler NFT koleksiyonları oluyor. Özellikle bir NFT çalıntı haberi gördüğümüzde bunun Bored Ape veya CryptoPunk NFT’si olma olasılığı oldukça yüksek. Bu noktada NFT’lerin trafiğinin en yüksek olduğu platformlar da odak noktası oluyor.

Bu konuyu farkında olan OpenSea ise Twitter üzerinden bir takım açıklamalarda bulundu. Amerika Birleşik Devletleri yasaları dikkate alarak çalınan bir eşyanın satışına bilerek izin vermenin yasak olduğunu söyleyen OpenSea, NFT topluluğunun geri bildirimi nedeniyle polis raporlarının kullanımını genişletmek için politikasını değiştirdi.

Bu yeni açıklanan güncelleme ile platform, şüpheli ve şikayet alan bir transfer görürse NFT’nin satımını engelleyecek. Yedi gün içinde bir polis raporu alınmaz ise bu NFT’lerin satışı yeniden aktifleştirilecek. Bunu takiben şirket, çalınan eşyalar kurtarıldıktan sonra alım satım özelliklerinin yeniden etkinleştirilmesi sürecini kolaylaştırmak için de bir takım iyileştirmeler üzerine çalışıyor.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi artan Cem, bu konular hakkında okuma ve araştırmalar yaparken Wikipedia’da oldukça fazla zaman geçirdi. Ardından Wikipedia vakfının bir üyesi olarak birçok madde yazdı ve düzenledi. 500'den fazla maddeyi Türkçe’ye kazandırdı ve 6.000'in üzerinde katkıda bulundu. Böylelikle yazarlık kariyerine Wikipedia’da başladı. Liseyi Gaziantep'te Özel Bilişim Koleji'nde bitiren Cem, Biyoloji ve teknoloji alanında da birçok yarışma ve etkinliğe katıldı. IGSIS adlı koku simülatörü projesiyle bir Tübitak yarışmasında ilk 10'a girdi. Şu anda İstanbul'da yazılım üzerine Üniversite eğitimine devam ederken kendisini yazılım alanında geliştiriyor. Son dönemde ise özellikle Blockchain, kripto para ve NFT alanına odaklanan Cem, bu konuda araştırmalar yapıp içerik üretiyor ve projeler hazırlıyor. Genel olarak bilim kurgu ve teknoloji kitapları ile birlikte güncel bilimsel makaleleri okumayı seviyor. Anatomi ve unrealist çizimler yapmaktan hoşlanıyor. Seçici bir sinefil olan Cem, bilim kurgu, fantastik ve kısa filmleri takip ediyor. Arkadaş grubu ile birlikte 5.000’den fazla üyeye sahip 12 Telegram yazılım grubunun Admin'liğini yapıyor ve Blockchain geliştiricileri için Türkçe platform oluşturmayı ve etkinlikler düzenlemeyi hedefliyor. Bitcoin ile ilk defa DarkWeb ortamını araştırırken tanışan Cem, Bitcoin’i geleceğin ‘Altını’ olarak görüyor. Blockchain teknolojisini oldukça önemsiyor ve kendi projelerini geliştirmek için çalışıyor. Ek olarak birçok Blockchain ve kripto para projesini araştırıyor ve bu projeler hakkında incelemeler yazıyor. Kripto paraların geleceğin ekonomisinde oldukça önemli olduğunu düşünüyor. Kripto paralara yatırım yapıyor ve varlıklarının %90’ını soğuk cüzdanlarında tutmayı tercih ediyor. Dünyayı gezme hayali olan Cem, farklı kültürlerin insanlarını tanımayı ve mutfaklarını deneyimlemeyi seviyor. Gezi, blog ve bilgilendirici içerikleri okuyup izlemeyi seven Cem, Blockchain ve kripto para konusunda içerik üretirken kariyerine BTCHaber.com’da İçerik Editörü olarak devam ediyor.


Yanıt verin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir



Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala